Merida en de Andes

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zweven op de thermiek

Merida en de Andes,
Venezuela


Onvergetelijke outdoor activiteiten is wel een beetje mijn thema. Die ervaringen intensiveren mijn reisbeleving, merk ik steeds weer. Een beetje je grenzen verleggen. Een groepsreis kan daarbij stimulerend zijn. Zo gingen we in de buurt van Merida, Venezuela, parapenten (ander woord voor paragliding). Aanvankelijk zag ik het niet zo zitten, maar ja, ik liet me overhalen en vond het fantastisch!

Met een jeep trokken we de Andes in naar een hooggelegen plateau dat geschikt is voor paragliding. Goed qua wind en thermiek. Want daar draait het om. Er moet voldoende thermiek zijn om op te zweven. Ik maakte een duosprong met een instructeur. Eigenlijk is het geen sprong, want je loopt snel vooruit met de parachute achter je (en je instructeur) en wordt al vóór de rand van het plateau door de wind opgetild. Daar moet je dan wel op vertrouwen...

Eenmaal in de lucht lijkt het of je stil hangt - met een fabelachtig uitzicht. Je zweeft als een vogel op de wind hoog boven en door de kloof. Ik voelde me relaxed genoeg om (met mijn compact) wat foto's te maken, o.a. van mijn schoenen.

Deze plek, in de omgeving van Merida, is één van de beste plekken om deze outdoor activiteit te doen. Vraag er naar in je hotel, in Venezuela noemen ze het dus parapenting.