Merida en de Andes

Mérida is een van de 23 deelstaten van Merida en de Andes. Het ligt in het noordwesten van het land, heeft een oppervlakte van 11.300 vierkante kilometer en er wonen zo'n 800.000 mensen. Mérida is de gelijknamige hoofdstad. In deze regio liggen ook de bergtoppen van de Andes.

Informatie over Merida en de Andes

Beste foto's & tips van Merida en de Andes

'525343' door sidonius '525343' door sidonius

VenezuelaMerida en de Andes

VenezuelaMerida en de Andes

Overnachten bij Pedro

sidonius

Tijdens de tweedaagse Andestrekking vanuit Los Nevados overnachtten we in dit zeer eenvoudige onderkomen, bij gastheer Pedro. Onder het rode dak de keuken/eetkamer, waar we bij open vuur een heerlijke kop koffie, diner en ontbijt geserveerd kregen. Rechts van de deur twee 'slaapzaaltjes', één voor vrouwen en een voor mannen, gammele stapelbedden. Er verbleef nog een ander trekkingsgroepje, dus het 'hostal' was vol. Het was eenvoudig, maar een belevenis om hier een nacht te blijven en 's ochtends wakker te worden met besneeuwde bergtoppen. Koud! Wassen met koud water, en buiten, uiteraard... een badkamer had Pedro niet. In het dal ligt Merida.

'525320' door sidonius '525320' door sidonius

VenezuelaMerida en de Andes

VenezuelaMerida en de Andes

Andes trekking, op we

sidonius

Ik blijf nog even in Venezuela. We doen daar de Andestrekking, van Los Nevados op 2700 meter naar de top van een berg op 4200 meter. Er gaan paarden mee voor het geval het lopen niet meer gaat. De afspraak is dat wie wordt ingehaald door de paarden, er op moet gaan zitten om niet verder achterop te raken. Als sportieve wandelaar probeer je dan de top te halen zonder door de paarden te worden ingehaald; de voorsprong van de wandelaars is anderhalf uur. Alleen het laatste stukje ging ik te paard, het was ook eigenlijk niet meer te lopen vanwege de losse stenen en rotsige ondergrond. Dat konden die paardjes veel beter. Een Andes trekking is prima te regelen vanuit Merida, vraag het bij je hotel. (Zie ook mijn blog: Aan de zuurstof in de Andes).

'525370' door sidonius '525370' door sidonius

VenezuelaMerida en de Andes

VenezuelaMerida en de Andes

Bij Pedro

sidonius

Ik blijf nog even bij onze trekking door de Andes in Venezuela. Dit is Pedro, hij zet koffie voor ons. In zijn keuken, waar het lekker warm is maar heel eenvoudig. Hij kookt een heerlijke maaltijd en 's ochtends heeft hij een ontbijt met pannenkoeken klaar. 's Avonds kookt hij water voor mijn kruik. Ik gebruik in koude streken mijn aluminium waterfles als kruik, sok er omheen en klaar. Dit is ook mijn tip aan mensen die last hebben van koude voeten op reis. (foto's zijn van mindere kwaliteit omdat ik destijds nog een eenvoudige compactcamera had)

Laat kaart zien