Merida

Mérida is een stad in Merida, en de hoofdstad van het gelijknamige departement. De stad ligt in het noorden van de Andes, op ongeveer 1500 meter hoogte. Daarmee is het de hoogstgelegen stad van het land. Het Parque Nacional Sierra Nevada ligt in de nabije omgeving, Mérida is goede uitvalsbasis voor bergtochten. Een teleférico (kabelbaan) brengt je direct naar de hoogste toppen, maar lopen is ook een optie.

Informatie over Merida

Beste foto's & tips van Merida

'256004' door OlafReizen '256004' door OlafReizen

VenezuelaMerida

VenezuelaMerida

Parapenten Merida

OlafReizen

Parapenten bij zonsondergang in de buurt van Merida in het westen van Venezuela. Dit is een van de beste plekken ter wereld om te parapenten. De plek heet Terra Negra.

'459797' door tjo '459797' door tjo

VenezuelaMerida

VenezuelaMerida

Cowboy

tjo

Oude "cowboy" in Jaji, omgeving Merida. Deze man zat heerlijk in de zon op het centrale plein voor de kathedraal rond te kijken naar de dingen die daar zoal gebeurde in "zijn" dorp en dat was niet veel. Ik mocht op mijn verzoek een foto van hem maken. Een mooi doorleefd maar zelfverzekerd gezicht, getekend door zijn leeftijd en de zon.

'118222' door sidonius '118222' door sidonius

VenezuelaMerida

VenezuelaMerida

Wie wil er een ijsje?

sidonius

Kinderen in een beroemde ijssalon in Mérida. De salon staat in het Guinness Book of Records omdat ze meer dan 1000 smaken ijs verkopen. Ze staan op het bord geschreven achter de kinderen. Wie wil er gerookte zalm ijs, of spinazieijs, coca colaijs, chipsijs...............?

Laat kaart zien