Caracas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Panorama op Caracas

Caracas,
Venezuela


Vanaf de Pico El Ávila, op een hoogte van 2159 meter, heb je een prachtig panorama op de hoofdstad van Venezuela, Caracas. De stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners (Caraqueños). Caracas is multicultureel. Er is een grote mengeling van bevolkingsgroepen en nationaliteiten. Zestig procent van de bevolking leeft in sloppenwijken (barrios). Deze wijken zijn vooral aan de rand, op de hogere delen gebouwd.
De stad werd gesticht in 1567 als Santiago de León de Caracas door de Spaanse conquistador Diego de Losada. In Caracas werden twee personen geboren die belangrijk zijn in de geschiedenis van Zuid-Amerika; Francisco de Miranda (1750) en Simón Bolívar (1783).
Een aardbeving verwoestte Caracas in 1812 en dit werd door de Spanjaarden uitgelegd als een Goddelijke straf voor de rebellie tegen de Spaanse overheersing. Ongeveer 12000 mensen kwamen bij deze aardbeving om het leven.
Op de foto zie je net onder het midden het Nationaal Pantheon van Venezuela, dat o.a. de stoffelijke resten bevat van de vrijheidsstrijder Simón Bolívar.