Canaima NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De hoogste ter wereld!

Canaima NP,
Venezuela


Canaima, een afgelegen gebied. Waar de natuur haar eigen weg gaat. Dit gebergte ligt in het zuiden van Venezuela en een deel in Brazilië en Guyana. Het was lang ontoegankelijk maar toen wetenschappers de immense tafelbergen opklommen zagen ze een wereld die zich door de bijzondere ligging net even iets anders had ontwikkeld. Dit is ook het gebied van de Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld.
De waterval is 979 meter hoog, waarvan het water in fases naar beneden valt. De langste ‘vrije val’ is 807 meter.
Veel van het water is al door de wind tot mist gedegradeerd voordat het de bodem bereikt. De oorspronkelijke bewoners, de Pemón, kennen de waterval al veel langer en noemen hem 'Kerepakupai merú', wat ongeveer 'water van de diepste plek' betekent. De Pemón dachten lang dat het een constante regenbui was en, geheel passend bij de mystiek van dit gebied, weet niemand waar het water vandaan komt.

De foto is genomen vanuit een gammel, gaar en brak vliegtuigje. Airco kwam door piepkleine gaatjes uit de vloer... Het raam was vuil, beslagen en vol krassen. De foto is dus niet een van de beste maar de ervaring vond ik geweldig!