Canaima NP

Het Nationaal Park Canaima ligt in het zuidoosten van Canaima NP, in de deelstaat Bolívar. In 1962 is dit gebied omgedoopt tot nationaal park. De ‘Tepuis’ in dit gebied, een tafelgeberg, is bedekt met jungle en enkele lagunes. In dit gebied ligt ook Gran Sabana met zijn Angel Fall.

Informatie over Canaima NP

Beste foto's & tips van Canaima NP

'375462' door EvanderHel '375462' door EvanderHel

VenezuelaCanaima NP

VenezuelaCanaima NP

Canaima National Park

EvanderHel

Met het vliegtuigje, waarvan ik de foto gisteren hier plaatste, zijn we aangekomen in Canaima National Park, een spectaculair natuurgebied in Venezuela. In Canaima wonen de Pemón indianen en we worden meegenomen in de richting van een uitgeholde boomstam, gelegen aan de rand van een prachtig meer. We klotsen wat rond op het water en genieten van de omgeving. Niet heel veel later zitten we niet alleen op het water maar ook in het water, een enorme bui barst los. Canaima National Park heeft een overvloed aan idyllische plekjes met rivieren, mooie vergezichten en watervallen met een bijzondere bruinrode kleur. Die kleur komt niet van vuiligheid maar van de wortels van de bomen die een speciale kracht hebben en verjongend werken. Althans,zo gelooft men het daar.

'373909' door primavera31 '373909' door primavera31

VenezuelaCanaima NP

VenezuelaCanaima NP

Salto Angel/Angel...F

primavera31

De hoogste watervall van de wereld. Salto Angel/Angel Falls. met een vrije val van 979m een adembenemend gezicht. Je loopt er ook niet zomaar naartoe. Na een 1.5 uur durende jungletocht over boom-wortels,stenen en modderpoeltjes komje bij het viewpoint waar je op dit uitzicht getrakteerd wordt. De spray van water komt zo ver dat je ook bij het viewpoint om de paar seconden je cameralens alweer vol met druppels zit.

'453387' door LarsStranger '453387' door LarsStranger

VenezuelaCanaima NP

VenezuelaCanaima NP

Angel Falls

LarsStranger

Bruidsluier Angel Falls (Salto Angel) is de hoogste waterval ter wereld. Hij bevindt zich midden in het Canaima National Park in Venezuela. Vanuit Ciudad Bolivar neem je een klein propeller vliegtuig naar het park. De vlucht van ongeveer een uur is prachtig maar niet geschikt voor mensen met vliegangst. Vervolgens neem je plaats in een motorbootje en vaar je in zo'n 4 uur naar een plek vanwaar je de waterval met als bijnaam "bruidsluier" kunt zien en fotograferen. Het is echt schitterend om de waterval bijna 1 km van een tepui (tafelberg) naar beneden te zien storten. De val is zo lang dat hij onderaan al niet meer is dan nevel. Een andere, en veel duurdere, optie is om per vliegtuigje of helikopter over de waterval heen te vliegen.

Laat kaart zien

Laatste Canaima NP artikelen

Zo trotseer ook jij de hoogste waterval op aarde

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste waterval ter wereld, die erop wacht door jou ontdekt te worden.

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste w...