Venezuela Artikelen & Blogs

Reisnieuws

UPDATE: Geen overlevenden crash Venezuela

Gepubliceerd: 25 feb 2008 0
Een reddingshelikopter heeft zaterdag het wrak van het eerder vermiste Venezolaanse vliegtuig gevonden. Geen van de 46 passagiers heeft de crash overleefd.
Het toestel van Santa Barbara Airlines verdween donderdag van de radar. Het toestel was op weg van Merida naar Caracas toen het contact tussen het toestel en de controletorens wegviel.

Het wrak werd aangetroffen in de Collado del Condor in het noordwesten van Venezuela, nadat het tegen een berg in de Andes was gevlogen. De oorzaak van de crash is nog onbekend. De piloot van het desbetreffende toestel was al acht jaar in dienst van Santa Barbara Airlines en was speciaal getraind voor vluchten over het Andesgebergte. Verder had het vliegtuig geen technische problemen voor vertrek en waren de weersomstandigheden tijdens de crash normaal.

Zaterdag hebben reddingswerkers de ‘zwarte doos’ gevonden. Hierop staan elektronische vluchtgegevens en opnames van gesprekken die de piloten met elkaar en de verkeersleiding voerden. Deze gesprekken moeten meer duidelijkheid geven over de omstandigheden waarin het toestel zich bevond tijdens de crash.
deel dit artikel met je vrienden:

Meer Venezuela artikelen

No-go: dit Zuid-Amerikaanse land kom je niet meer in

In de goede oude tijd was dit Zuid-Amerika’s rijkste land. Maar nu gaat het gebukt onder geweld, armoe en corruptie. Het gevolg: je komt het land niet meer in omdat geen een airline nog die kant opvliegt. Triest.

In de goede oude tijd was dit Zuid-Amerika’s rijkste land. Maar nu gaat het gebukt onder geweld, armoe en corruptie. Het gevolg: je komt het land niet...

Spectaculaire beelden van hoogste waterval ter wereld

Wauw, deze drone filmt de Ángelwaterval in Venezuela en dat ziet er spectaculair uit! De beelden zijn haarscherp en bieden een fenomenaal uitzicht. Dat kan ook bijna niet anders, want deze waterval is bijna 1000 meter hoog. Spot jij ook de klimmer in het filmpje?

Wauw, deze drone filmt de Ángelwaterval in Venezuela en dat ziet er spectaculair uit! De beelden zijn haarscherp en bieden een fenomenaal uitzicht. Da...

Zo trotseer ook jij de hoogste waterval op aarde

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste waterval ter wereld, die erop wacht door jou ontdekt te worden.

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste w...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.