Amazone

De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld. Naast Amazone spreidt het gebied zich uit over nog acht andere landen in Zuid-Amerika. Het Amazonegebied beslaat ongeveer eenvijfde van Amazone, in het zuiden van het land. Tijdens een boottocht kun je kennismaken met de lokale bevolking die erg afgesloten leeft van de bewoonde wereld.

Informatie over Amazone

Beste foto's & tips van Amazone

'519539' door kokkiesjoe '519539' door kokkiesjoe

VenezuelaAmazone

VenezuelaAmazone

Kanoën op de Amazone

kokkiesjoe

Ik maak een boottocht door het Amazone gebiied. Een mooi gebied je kijkt je ogen uit. Maar zo af en toe kom je zoals hier ook een hele familie tegen in een kano met al hun spulletjes. Je moet wel stil zitten zo diep ligt hij in het water

'571937' door MarcelSahaila '571937' door MarcelSahaila

VenezuelaAmazone

VenezuelaAmazone

Rio Autana met Cara..

MarcelSahaila

Deze foto is gemaakt tijdens een tour naar Cerro Autana in het Venezolaanse Amazone gebied. Per vliegtuig van de hoofdstad Caracas naar de provincie hoofdstad Puerto Ayacucho. Vanaf daar een uurtje met de auto en aansluitend nog 1 1/2 dag in een soort gemotoriseerde grote kano over de Rio Orinoco en de Rio Autana het gebied van de Piaroa indianen in. Cerro Autana is een van de kleine maar steile en hoge zogenaamde Tepuis in het amazone regenwoud. Tepuis zijn de tafelbergen die bekend zijn geworden in de Disney film "Up". De foto is in de vroege ochtend gemaakt vanuit het Piaroadorp (of campamento) Ceguera. Rechts is cerro Autana nog te zien. De berg in het midden heet cerro Wichuj maar staat meer bekend onder de naam Cara del Indio wat indianengezicht betekend. Kiep je hoofd naar links en je ziet inderdaad het silouette van een indiaan. Absoluut een tour met expeditie karakter!

Laat kaart zien