Uruguay vaccinatie

Ga je op reis naar Uruguay, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Uruguay. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Uruguay en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Uruguay kan namelijk van gebied tot gebied in Uruguay verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Uruguay nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Ongeacht je verblijfsduur worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Voor reizen langer dan drie maanden worden ook inentingen tegen buiktyfus en rabiës aanbevolen. Zie hier het actuele advies over vaccinaties Uruguay.  

Informatie over Uruguay

Meer Uruguay inspiratie

'483800' door nathiej27 '483800' door nathiej27

UruguayCabo Polonio

UruguayCabo Polonio

Hippie Cabo Polonio

Gelegen in het departement Rocha, meer dan 200 km van Montevideo, ligt Cabo Polonio. Een plaatsje waar geen elektriciteit is, de tijd stil staat, de sterrenhemel je toelacht en er zeeleeuwen zijn. Wanneer je van de Flower Power generatie bent, mag een bezoek aan deze plaats zeker niet ontbreken tijdens je reis door Uruguay! Deze foto is genomen tijdens de zonsondergang, het huisje is er een zoals je die veel ziet in Cabo Polonio.

'510784' door Obiwan '510784' door Obiwan

UruguayColonia del Sacramento

UruguayColonia del Sacramento

Colonia

Colonia del Sacramento, de oudste stad van Uruguay werd in 1680 gesticht door de Portugezen. De Barrio Histórico (historische wijk) van Colonia is aangewezen als een UNESCO World Heritage Site.

'160994' door jeannette '160994' door jeannette

UruguayColonia del Sacramento

UruguayColonia del Sacramento

Terug in de tijd

Je waant je in de vijftiger jaren als je door Colonia rijdt. Langs de kant van de weg staan auto's uit vervlogen jaren en iedereen laat ze met rust..

Laat kaart zien

Laatste Uruguay artikelen

Met onze reisgids Uruguay ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Door: Gastblogger
Film: El baño del Papa

De arme bewoners van het Uruguayaanse stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat paus Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen zal beginnen. Ze hopen niet alleen op hemelse zegeningen, maar hopen er ook een financieel slaatje uit te kunnen slaan...

De arme bewoners van het Uruguayaanse stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat paus Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen...