Salto

Salto is een stad in Salto, gelegen aan de oostelijke oever van de rivier Salto, die de grens vormt met Argentinië. Salto is de tweede stad van het land. Een paar kilometer van de stad ligt de Salto Grandedam, de grootste waterkrachtcentrale van Salto en de op een na grootste van Argentinië, na de Yacyretádam.

Informatie over Salto

Beste foto's & tips van Salto

'569109' door ManonVanGoethem '569109' door ManonVanGoethem

UruguaySalto

UruguaySalto

Een klein paradijs in

ManonVanGoethem

Uruguay is voor velen een onbekende vakantiebestemming. Toeristen die dit land wel bezoeken blijven vaak in de buurt van de kust bij Montevideo, Colonia en Punta del Este. Maar Uruguay heeft meer te bieden! Wij vonden een echt paradijs in de buurt van Salto, in het noord-oosten van het land. Het gebied bij Salto staat bekend om de vele thermische bronnen. Een daarvan kun je vinden bij Termas San Nicanor. Op ongeveer een half uur rijden vanaf Salto vind je hier een oase van rust. Er zijn twee grote zwembaden, een warme (37 graden) en een koude. Dit alles in een tropische setting met prachtig uitzicht over de heuvels en dit mooie meer op de foto. Er is mogelijkheid tot kamperen in dit kleinschalige resort. Ook is er een hotel op een kilometer afstand . Wij hebben hier een aantal dagen genoten, en hadden het helemaal voor ons zelf!

'484613' door Suuzer '484613' door Suuzer

UruguaySalto

UruguaySalto

De Itaipu dam

Suuzer

De Itaipu Dam is een hydro-elektrische dam op de Paraná rivier op de grens tussen Brazilië en Paraguay.In de Guarani taal betekend Itaipu betekent "de klinkende steen". Deze dam is de tweede grootste operationele waterkrachtcentrale in termen van jaarlijkse energie-opwekking, hij genereerde in 2014 87,8 TWh. Het is een binationale onderneming gerund door Brazilië en Paraguay op de rivier de Paraná op grens tussen de twee landen. Het project loopt van Foz do Iguaçu, in Brazilië, en Ciudad del Este in Paraguay, in het zuiden tot Guaira en Salto del Guaira in het noorden In 2013 gegenereerd de plant een record 98,6 TWh, ongeveer 75% van het energieverbruik van Paraguay aan elektriciteit en 17% verbruikt door Brazilië. Vanuit Argentinie kun je een excursie boeken om dit gebied en de stad een dagje te bezoeken, bijzonder om deze dam te zien, de stad is één grote chaos, veel auto's, geen verkeerslichten, shoppingcenters en straatmarkten langs de hoofdwegen. Deze foto is genomen in Paraguay (niet in Uruguay)

Laat kaart zien