Uruguay reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Uruguay, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, Dat wij hieronder geven. Want iedereen wil natuurlijk veilig op reis! Daarom is het belangrijk om te weten of Uruguay een veilige bestemming is. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Uruguay is of een negatief reisadvies Uruguay. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Uruguay dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Uruguay. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Uruguay

Voor Uruguay geldt een positief reisadvies. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Loop na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van Montevideo. De kans op een overval is dan groter.

 

Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Zie hier het actuele reisadvies voor Uruguay van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Informatie over Uruguay

Meer Uruguay inspiratie

'483800' door nathiej27 '483800' door nathiej27

UruguayCabo Polonio

UruguayCabo Polonio

Hippie Cabo Polonio

Gelegen in het departement Rocha, meer dan 200 km van Montevideo, ligt Cabo Polonio. Een plaatsje waar geen elektriciteit is, de tijd stil staat, de sterrenhemel je toelacht en er zeeleeuwen zijn. Wanneer je van de Flower Power generatie bent, mag een bezoek aan deze plaats zeker niet ontbreken tijdens je reis door Uruguay! Deze foto is genomen tijdens de zonsondergang, het huisje is er een zoals je die veel ziet in Cabo Polonio.

'510784' door Obiwan '510784' door Obiwan

UruguayColonia del Sacramento

UruguayColonia del Sacramento

Colonia

Colonia del Sacramento, de oudste stad van Uruguay werd in 1680 gesticht door de Portugezen. De Barrio Histórico (historische wijk) van Colonia is aangewezen als een UNESCO World Heritage Site.

'160994' door jeannette '160994' door jeannette

UruguayColonia del Sacramento

UruguayColonia del Sacramento

Terug in de tijd

Je waant je in de vijftiger jaren als je door Colonia rijdt. Langs de kant van de weg staan auto's uit vervlogen jaren en iedereen laat ze met rust..

Laat kaart zien

Laatste Uruguay artikelen

Met onze reisgids Uruguay ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Door: Gastblogger
Film: El baño del Papa

De arme bewoners van het Uruguayaanse stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat paus Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen zal beginnen. Ze hopen niet alleen op hemelse zegeningen, maar hopen er ook een financieel slaatje uit te kunnen slaan...

De arme bewoners van het Uruguayaanse stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat paus Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen...