Suriname stekker

Suriname – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Suriname, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Suriname gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Suriname gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Suriname

'332905' door dennieboompje '332905' door dennieboompje

SurinameJungle

SurinameJungle

Vlinderssss

Mei 2011 kreeg ik een verzoek van 3 toeristen om een 3 daagse trip te organiseren en uit te voeren midden in de jungle (gebaseerd op volledige ontspanning en rust in de natuur). Op de terugweg belandde ik met mijn wagen in een grote wolk vlinders. Na inzending van deze foto bij National Geographics in 2011, behaalde ik net (5e plaats) niet de hoofdprijs ! :-(

'413180' door nita92 '413180' door nita92

SurinameJungle

SurinameJungle

Stralend begin

Kajana Kosindo is een dorpje in het oerwoud aan de Gran Rio rivier in Boven-Suriname. De bewoners, Marrons, zijn hier terecht gekomen doordat ze in de slaventijd gevlucht zijn naar de binnenlanden van Suriname. Ze leven hoofdzakelijk van hun kosgrondjes (akkertjes). Bij het krieken van de dag zijn de vrouwen al op weg om de was of afwas te gaan doen in de rivier. We verbleven hier een aantal nachten, een heerlijke plek om het leven van alledag van de mensen van het binnenland te zien en er even van deel uit te maken.

'267450' door Bowral '267450' door Bowral

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Spiegeltjes

Een model in dop. Deze kleine stoere machoman zat op een stoepje in het centrum van Paramaribo. Met zijn blingbling-bril was hij een gewillig onderwerp voor mijn camera.

Bekijk alle Suriname foto's en tips