Voltzberg

In de Coppename rivier vind je de Raleighvallen. Dit zijn stroomversnellingen die ontstaan doordat het water zich een weg baant langs de granieten onderlaag. Tevens kun je hier de Voltzberg beklimmen, een granieten rots die prachtig uitzicht biedt. Diverse organisaties verzorgen tochten door dit gebied.

Informatie over Voltzberg

Beste foto's & tips van Voltzberg

'457793' door Jan10e '457793' door Jan10e

SurinameVoltzberg

SurinameVoltzberg

Lokaal transport

Jan10e

Vervoer naar de binnenlanden (bv. zoals hier naar de Raleigh watervallen) gaat op een gegeven moment niet meer verder over de weg. De boot met buitenboordmotor is dan de enige oplossing. En als dat ook niet meer verder kan wordt het de benenwagen. Zodra de boten vaart hebben zijn ze niet meer zo wiebelig trouwens. Het is meestal wel een lange zit alvorens de bestemming wordt bereikt. Maar je ziet zoveel om je heen. Het zoeken of je apen ziet doet de tijd best snel voorbij gaan.

'553697' door sgtravel '553697' door sgtravel

SurinameVoltzberg

SurinameVoltzberg

Strandje aan de...Co

sgtravel

Dit verborgen strandje is te vinden aan de Coppename rivier in de buurt van de Raleigh vallen midden in de Jungle. Vanuit Paramaribo kun je een meerdaagse excursie regelen, naar de Raleigh vallen en de Volts berg. De accommodatie is basic maar schitterend gelegen midden in de jungle aan de rivier, dit strandje is hier 10 minuten lopen vandaan. En zoals je al verwacht vind je er niemand, alleen een aangespoelde bloem!!

'449501' door Jan10e '449501' door Jan10e

SurinameVoltzberg

SurinameVoltzberg

Paddestoelenbank

Jan10e

Vanuit de acco nemen we eerst een boot van een uitgeholde boomstam, lopen door het oerwoud met uitleg door de gids. Uiteindelijk komen we bij de watervallen. Deze paddestoelen zagen we onderweg. Is dit nou een elfenbank?

Laat kaart zien