Paramaribo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eens iets anders

Paramaribo,
Suriname


Suriname staat bekend om zijn vele culturen en daarmee ook hun diverse keuken. Door de verschillende immigranten zijn smaakvolle gerechten toegevoegd aan de Surinaamse keuken.

Je kunt er dan ook de hele vakantie heerlijk je buikje rond eten. Roti en bara van de Hindoestaanse keuken, bruine bonen met rijst en pom van de Creoolse keuken (pom is oorspronkelijk een joods gerecht; door de slaven bereid voor de joodse kolonist), tjauw min en moksie metie van de Chinese keuken en sautosoep en pitjel van de Javaanse keuken.

Nu wil ik jullie wijzen op een wel heel andere keuken in Suriname - de Koreaanse!!
Lee's Korean Restaurant op de mahonylaan 12-14 serveert een bijzondere vis, de koebie. De vis komt voor in het Amazonegebied en de zoetwaterrivieren van Suriname. De vis staat bekend om de stenen in z'n kop die dienen als evenwichtsorgaan, welke worden verwerkt tot sieraden.
Vooral in de herfstmaanden worden deze vissen gevangen door lokale vissers in het Brokopondo stuwmeer.

De koebi heeft zeer smaakvol vlees en wordt in z'n geheel opgediend incl. kop en oog. Je betaalt per grootte vis. Kleine vis van 30 cm, halve meter en groter. Daarnaast heb je keus in verschillende marinades, waar ik jullie de garlic koebi ten zeerste kan aanraden. Ik kom hier al 5 jaar en de kwaliteit is top!

Qua entourage hoeven jullie niet veel te verwachten, de smaak, daar gaat het om!