Paramaribo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paramaribo image

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 1-3)

Paramaribo
Suriname
Gerholdt

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 1-3)

Late visite en een brommertje op weg naar Flamingo Airport zorgde ervoor dat ik de groepsfoto voor vertrek miste. Gelukkig was het Jan & Theo gelukt om de incheck balie tot 15.05 uur open te houden, zodat ik alsnog mijn backpack kon inchecken.

Op Curacao stond Miriam, Mrs. Mameluk, al nerveus op ons te wachten bij de douane. Dit was haar eerste ontmoeting met Jan & Theo. Als Queen from Palm Island ging zij 10 dagen met 3 onbekende, nou oke dan, 2 ½....., mannen de jungle in. Een gewaagde expeditie met een onvoorspelbare uitkomst.

Onder het genot van de eerste biertjes werd de kennismaking verdiepd en de vakantie ingeluid. Om 20.30 uur vertrokken we naar Suriname waar we midden in de nacht aankwamen. Volgens de immigratie regels heeft alleen Theo een toeristenvisum nodig. Wij als inwoners van Caribbean werd deze kosten bespaard.

Pa Tdlohreg heeft met trots het vervoer en de overnachtigingen naar Paramaribo geregeld. Om 03.00 uur worden we afgezet in de Herenstraat in Paramaribo. Ons verblijf houdt het midden tussen een hotel en een “blijf van mijn lijf huis� voor vrouwen. De contacten van mijn “Oude Heer� verbazen mij telkens weer.

De zondag hebben we gereserveerd voor een city tour in Paramaribo met mij als gids. Best wel grappig hoeveel ik weet over het land van mijn roots, wat voelt als thuiskomen in een huis waar ik de rituelen niet ken. Natuurlijk mogen de restaurantjes aan de Waterkant niet ontbreken voor een heerlijke maaltijd van diverse Surinaamse & Javaanse gerechten begeleid met een Djogo Parbo.

Onrustig loop ik maandagmorgen om 4.30 uur door de Herenstraat, wachten op de bus die ons naar Nickerie, de grensoversteek naar Guyana zal brengen. Een half uurtje later bel ik bezorgd mijn Pa uit zijn bed die regelt dat de buschauffeur ons alsnog op komt halen.

Foto's

2dc2b.jpg
2dc2b.jpg
Gerholdt
85009.jpg
85009.jpg
Gerholdt
57bd9.jpg
57bd9.jpg
Gerholdt
2dc2b.jpg
2dc2b.jpg
Gerholdt