Paramaribo

oranje in Zuid Amerika

jeannette was hier op 2010-07-07 Gepost op: 2012-06-07 2 reacties.
in de zomer van 2010 was het WK voetbal. Wij gingen net naar Zuid Amerika en mochten daar genieten van de wedstrijden. De eerste wedstrijd was in Paramaribo, bijna een thuiswedstrijd in cafe het Vat tussen de gekke expats en Nederland trouwe Surinamers. WE WONNEN, dus dat ging lekker.
De volgende wedstrijd was in Belem, gestrand in een hotel omdat Surinam airways zoveel vertraging had dat we onze overstapvlucht naar Sao Luis misten. Midden overdag keken we in het ons aangeboden hotel met z'n tweetjes in het hol van de leeuw. Buiten hoorden we gejoel als Brazilie scoorde, vuurwerk knallen na elk doelpunt, ja een voorschot op een feestje nemen dat kunnen de Brazilianen wel. MAAR WIJ WONNEN! Het was alleen wel wat lastig om onze vreugde te uiten hier.
Op naar de volgende wedstrijd: In het mooiste oord ooit, Lencois de Maranhenses keken we in een rieten hutje in the middle of nowhere naar een besneeuwde beeldbuis de wedstrijd Nederland-Uruguay, en WEER WONNEN WE!.
Met de overwinning binnen handbereik begon de spanning bij ons op te lopen. Een mooie zonnige middag brachten wij door op onze hotelkamer in Brasilia: Nederland tegen Spanje in de finale. Hoe het afliep weten we. Het tegenover ons hotel gelegen luxe winkelcentrum bracht troost met een lekker (geen oranje) gebakje.
0
2

Foto's bij dit blog

voor de wedstrijd in het Vat
een hutje in the middle of nowhere
De oranje gekte loopt op in het Vat
in het hol van de leeuw, met de vlag op tafel
Alle blogs van jeannette
 

2 reactie(s) bij "oranje in Zuid Amerika"

  • profile image comment

    Trouwe maandthemablogster, weer van de partij. De hut is van wereldklasse, maar euh..., mocht je van Paul geen foto plaatsen in zijn Oranje Hyenapak?

    Door doppie • geplaatst op 2012-07-13 00:29:19
  • profile image comment

    Leuk om te lezen hoe fanatiek sommige mensen op voetbal zijn.

    Door jhhuijs • geplaatst op 2012-07-11 21:57:03

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.