Paramaribo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paramaribo image

de oversteek van de rivier en dan...Paramaribo!

Paramaribo
Suriname
Lucas

de oversteek van de rivier en dan...Paramaribo!

Suriname is een geweldig land en wij kennen daar mensen en verbleven daar dus niet in een Hotel. Het huis waar wij een maand hebben gewoond had een sinaasappelboomgaard en was geweldig mooi. Wij gingen dan elke dag Paramaribo in, je moest dan met een bood de suriname rivier over. Wij verbleven namelijk in Meerzorg. Die boot was geweldig, je had uitzicht op de gigantische surinamerivier brug en het gezonken Duitse schip (wat nooit is weggehaald). Waneer je dan aankwam betaalde je ongeveer 50 cent voor de oversteek en dan kon je gaan wandellen door Paramaribo. Het is een geweldige stad en een plek waar eigenlijk geen toeristen komen is "onder" de markt. Het is daar echt geweldig, honderden kraampjes, eetplekken en natuurlijk de Surinamers die daar boodschappen komen doen. Daarnaast heb je natuurlijk het koloniale deel van Paramaribo, wat prachtig is, maar het is ook leuk om door het andere deel van de stad te lopen. Het koloniale deel is namelijk een beetje het touristische deel en de markt is echt Suriname.

Het is natuurlijk niet zo dat je de waterkant en eigenlijk het hele koloniale deel mag overslaan want het is heel mooi. Zo kun je daar natuurlijk naar Fort Zeelandia, waar je nog steeds de gaten van de Decembermmorden ziet zitten. De rest van het Fort is eigenlijk een beetje een museum. Beneden heb je een aantal plekken ingericht op koloniale manier, hoe het vroeger was. Ook is eer een klein terras en boven zijn er een aantal tentoonstellingen over slaven. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

op het onafhankelijkheidsplein staan een aantal huizen met interessante verhalen, vraag het dus aan iemand of zoek de verhalen op. Zo is er een huis van een vrouwelijk slavenhoudster en ze was bekend omdat ze zo bruut was. Op een dag zag ze dat haar man naar een vrouwelijk slaaf keek, toen liet ze de borsten van deze slavin afsnijden en aan haar man serveren en zei daarbij "je wilde ze toch zo graag hebben". Zo zijn er nog veel meer verhalen over de huizen aan het plein.

Het is ook leuk om gewoon alle verschillende buurten te gaan bekijken. Dit kan per fiets, bus of auto. Er is nog veel meer in paramaribo te doen, maar het binnenland mag je ook niet overslaan, kijk bijvoorbeeld een keer naar "bergh en dal", hier kun je heel veel doen bij het adventure park. Bijvoorbeeld een geweldige kabelbaan door de jungle (waarvan een deel van de kabelbaan over de surinamerivier gaat). Je moet alles regelen bij hotel Krasnapolski in Paramaribo.

Foto's

2e770.jpg
2e770.jpg
Lucas