Paramaribo reisblogs

de oversteek van de rivier en dan...Paramaribo!

lucas was er (tot 06 nov 2011) Gepost op 06 nov 1112 reacties

Suriname is een geweldig land en wij kennen daar mensen en verbleven daar dus niet in een Hotel. Het huis waar wij een maand hebben gewoond had een sinaasappelboomgaard en was geweldig mooi. Wij gingen dan elke dag Paramaribo in, je moest dan met een bood de suriname rivier over. Wij verbleven namelijk in Meerzorg. Die boot was geweldig, je had uitzicht op de gigantische surinamerivier brug en het gezonken Duitse schip (wat nooit is weggehaald). Waneer je dan aankwam betaalde je ongeveer 50 cent voor de oversteek en dan kon je gaan wandellen door Paramaribo. Het is een geweldige stad en een plek waar eigenlijk geen toeristen komen is "onder" de markt. Het is daar echt geweldig, honderden kraampjes, eetplekken en natuurlijk de Surinamers die daar boodschappen komen doen. Daarnaast heb je natuurlijk het koloniale deel van Paramaribo, wat prachtig is, maar het is ook leuk om door het andere deel van de stad te lopen. Het koloniale deel is namelijk een beetje het touristische deel en de markt is echt Suriname.

Het is natuurlijk niet zo dat je de waterkant en eigenlijk het hele koloniale deel mag overslaan want het is heel mooi. Zo kun je daar natuurlijk naar Fort Zeelandia, waar je nog steeds de gaten van de Decembermmorden ziet zitten. De rest van het Fort is eigenlijk een beetje een museum. Beneden heb je een aantal plekken ingericht op koloniale manier, hoe het vroeger was. Ook is eer een klein terras en boven zijn er een aantal tentoonstellingen over slaven. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

op het onafhankelijkheidsplein staan een aantal huizen met interessante verhalen, vraag het dus aan iemand of zoek de verhalen op. Zo is er een huis van een vrouwelijk slavenhoudster en ze was bekend omdat ze zo bruut was. Op een dag zag ze dat haar man naar een vrouwelijk slaaf keek, toen liet ze de borsten van deze slavin afsnijden en aan haar man serveren en zei daarbij "je wilde ze toch zo graag hebben". Zo zijn er nog veel meer verhalen over de huizen aan het plein.

Het is ook leuk om gewoon alle verschillende buurten te gaan bekijken. Dit kan per fiets, bus of auto. Er is nog veel meer in paramaribo te doen, maar het binnenland mag je ook niet overslaan, kijk bijvoorbeeld een keer naar "bergh en dal", hier kun je heel veel doen bij het adventure park. Bijvoorbeeld een geweldige kabelbaan door de jungle (waarvan een deel van de kabelbaan over de surinamerivier gaat). Je moet alles regelen bij hotel Krasnapolski in Paramaribo.

lucas Positie 16667 (0 p.) Lid sinds 03-11-2011 Foto's en tips: 1 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
bij ons verblijf
blogfoto nr. 2
in de boot
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Paramaribo naar Albina (via Moengo)
4 3
Gepost op 22 augustus
Suriname Commewijne
colacreek
0 3
Gepost op 17 januari
Suriname
trektocht
3 0
Gepost op 05 november
Thailand Chiang Mai

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Very nice site! <a href="http://ypxoiea2.com/qyaotq/1.html">cheap goods</a>

Door: • Geplaatst op

Very nice site!

Door: • Geplaatst op

Very nice site! cheap goods

Door: • Geplaatst op

Very nice site! <a href="http://oieypxa2.com/kyaotk/1.html">cheap goods</a>

Door: • Geplaatst op

Very nice site!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.