Paramaribo reisblogs

Belevenissen uit Suriname (1)

Gerholdt is er nu(tot 29 mei 2010) Gepost op 14 mei 1010 reacties

Verkooptechniek
Goedemorgen mevrouw, maakt u deze loempia’s zelf?
Nee meneer, waarom vraagt u dat?
Ik heb trek in een lekkere zelfgemaakte loempia.
Ik verkoop morgen loempia’s die ik zelf lekkerder vind, ik weet niet hoe deze smaken.
Oh, eheuuu.... dank u wel, dan kom ik een andere keer wel terug, tot ziens mevrouw.
Tot ziens meneer

Actiegericht
Zaterdag afgesproken om met mijn broertje Pa te bezoeken. Omdat Abdul zich verslapen heeft, kan de afspraak niet doorgaan. De zondagpoging viel in het water door een hevige Tropische regenbui die ons aan huis en aan het Mens erger je niet, hield. Dinsdag kwam Abdul om onduidelijke redenen later uit school. Woensdag gaf ik mijn “afhankelijkheid op” en ben ik op eigen gelegenheid gegaan.

Gewenning
Het gebeurt mij nogsteeds dat wanneer ik op de bus sta te wachten, ik mij na 30 seconden afvraag, “waarom komt het verkeer toch van de verkeerde kant”........... Haastig steek ik over om de bus te halen, de goede richting op.

Openbaarvervoer
De buschauffeur stopt onderweg voor een supermarkt. Een passagier moet nog een zak ijs kopen. Geduldig wachten de overige passagiers tot de man zijn inkopen heeft gedaan.

Het buitenleven
Gezellig met mijn ouder heer onder de Mango boom, verhalen en ervaringen van vroeger ophalen. Ondertussen vallen de mango’s om ons heen en kan ik er net zoveel op als mijn buikje aan kan.

Surinaamse tijd
Vanavond zou mijn oom om 19.00 uur langskomen. We zijn nu 4 etmalen verder.............., hij kan het adres niet vinden............Maar de Parbo staat koud hoorrrr Oom.

Grouppie
Ik lijk wel een grouppie van De Dijk. Ik heb ze zien spelen in Amsterdam, Bonaire en deze keer Koninginnedag op de Torarica Pier. Lekker Hollands sfeertje en ze zingen zelfs in het Surinaams liedjes van Zalig Lieve Hugo.

Wroko man dei
Nationale feestdag in Suriname. Een volgepakt Onafhankelijkheidplein, een ouderwets sfeervolle Waterkant, heerlijk geurende sate’s, bloedworst, bami en dat allemaal weggespoeld met Parbo, gemberbier en orgeade.Retourtje Zanderij
Vanuit Commewijne naar Zanderij duurt op een zondag met de bus bijna net zolang als vanaf Schiphol naar Zanderij............ maar dat wel voor de luttele kosten van Rsd. 3.15

Precies om 16.30 uur landt Anouska op haar geboorte grond. Ze wordt overmand door emoties en de vrolijke lach van haar broers + die ene met zijn irritante camera. Julian & Tanisha zien er vermoeid uit. Vlot vinden we een taxi die ons voor Rsd. 150,-- naar de stad brengt. Wat een enorm prijsverschil met de bus. We betrekken een leuk en schoon appartement boven een supermarkt in Rainville, die beheerd wordt door zeer vriendelijke Chinese eigenaren.

Kinderliefde
Zoals de gemiddelde Nederlander reageert op een donkere baby/peuter, zo reageert de gemiddelde Surinamer op mijn vol Hollands Blonde nichtje Tanisha. Zo & zo zijn wij een vreemde verschijning. Een oude man met een jonge meisje + een donkere & een blonde peuter. Je ziet de vragende blikken in ieders ogen..........

Seedorf
Trots als ik ben familie te zijn van de Seedorf’s, bezoek ik ook hier een voetbalwedstrijd. Al is het dan van de andere Seedorf die een zeer belangrijke wedstrijd moet spelen................ degradatie voetbal om in de Hoofdklasse te blijven. Leuke momenten om hem er mee te plagen.

Het enthousiasme van het publiek is er niet minder om. En de allom bekende vrolijke, goedschikse, tollerante Surinamer verandert naarmate de wedstrijd vordert in een Hooligan die bijna door de politie gesommeerd wordt het stadion te verlaten.

De wedstrijd eindigt in 1-1, en de onzekerheid voor degradatie blijft!!!

Backpacken
Na ruim 3 weken Suriname is het backpackers gevoel wel verdwenen. Veel gezellige familie bezoekjes zijn daarvoor in de plaats gekomen. Mij moeten ze elke keer weer uitleggen hoe de familie banden ook alweer lopen. Maar wat wil je, Opa en Oma hadden 11 kinderen. Mijn ouders verhuisden naar Nederland, dus ken ik alleen de familie in Nederland.

Ben ik laatst wezen stappen met mijn nicht, die na al die jaren dat ik haar ken, mijn nicht niet blijkt te zijn. Dan bekijk ik zo’n dame na een paar Boca’s (plaatsvervanger van de Baco) toch met andere ogen.......

Mijn rugzak heb ik verruild voor een neefje & een nichtje van 2 en 1 jaar. Ik denk dat ik het “vadertje spelen” net aan 5 weken ga redden.........., ze zijn erugheeuuu leuk hoorrrrr, maar Doodvermoeiend..............

Gerholdt Positie 1281 (100 p.) Lid sinds 27-02-2010 Foto's en tips: 22 Blogs: 27 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het Surinaams straatbeeld. Met een schaafijs naar eigen smaak op
blogfoto nr. 2
Na een Tropische regenbui ligt de kinderspeelplaats voor de deur
blogfoto nr. 3
Tanisha, anderhalf jaar jong. Ja, je zou d'r zo verliefd op word
blogfoto nr. 4
Tristan, twee en een half jaar jong. En nu al een echte womenize
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 4)
4 0
Gepost op 07 april
Guyana Zuid Guyana
Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 3-3)
4 0
Gepost op 07 april
Guyana Centraal Guyana
Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (Deel 2-3)
4 0
Gepost op 06 april
Guyana Georgetown

Reacties bij deze blog

FRIEDAJANSEN

Door: FRIEDAJANSEN • Geplaatst op

Met heel veel plezier en veel herkening gelezen! Bedankt!

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Prima verslag. Ik geniet van je stijl.

Johannetta

Door: Johannetta • Geplaatst op

Hoi Ludwig,
Het is vakantie dus eindelijk tijd om je blogs te lezen... leuk hoor! Ik ben nog nooit in Suriname geweest maar krijg er wel erg veel zin in. Geniet ervan!! Groetjes uit Bonaire.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

haha wat een heerlijke anecdotes, je beschrijft het met geweldige humor.

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Erg leuk beschreven

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.