Paramaribo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cultuur sjok

Paramaribo,
Suriname


In 2010 weer eens reis naar een zuid amerikaanse bestemming gekozen. Na alle Verre Oosten en Afrika wilden we weer wat meer onbekendheid tijdens de reis. Het werd Suriname.
Dit is mijn eerste foto van die reis. Na de aankomstdag zijn we op goed geluk door de diverse woonwijken van Paramaribo gaan struinen. Vanwege de vochtige hitte werd dat al gauw sjokken.
Ik herinner me nog het gevoel toen ik deze foto nam: Best grote huizen die ooit mooi in de verf hebben gestaan, geheel verwaarloosd en vervallen, kapotte auto's voor de deur en dan de vuilnis op het erf/in de berm. Best wel geschokt.... want dit zijn geen hutjes van lokale bevolking die nooit iets hebben gehad, dit is armoede na betere tijden gekend te hebben. Vooraf me dit niet gerealiseerd, pas toen ik het met eigen ogen zag is er de gewaarwording. Cultuurschok? Ja, voor mij wel, want hoewel ik in erg arme landen ben geweest kan ik het daar altijd goed plaatsen. In Suriname bleef ik er moeite mee houden dit soort straatbeelden te zien. Heb steeds een gevoel van onbehagen gehouden. Daarom sta ik ook niet te trappelen om naar Suriname terug te gaan.