Paramaribo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paramaribo image

1. Paramaribo en Kabalebo

Paramaribo
Suriname
Elstijssen

1. Paramaribo en Kabalebo

Hallo allemaal, ook vandaag regent of miezert het hier. Alle kans dus om even te bloggen.

Di 3/3 komen we met ’n uurtje vertraging in Suriname aan. Op de luchthaven Zanderij haal ik een stomme streek uit. Met m’n duffe kop pin ik en vergeet mijn pasje uit het apparaat te halen. Tsja… daar wordt vooral Evert niet vrolijk van. Gelukkig is het ingeslikt en krijg ik even later met hulp van een vriendelijke mijnheer mijn pasje terug. Het is heel warm en broeierig. Na ’n uurtje rijden komen aan we bij ons hotel met uitzicht op de Surinamerivier.

Wo 4/3 Wat heb ik geslapen. ’s Middags gaan we de stad even in. Niet uitgebreid, dat doen we een andere keer. Vandaag gebruiken we om uit te rusten e te acclimatiseren. Paramaribo is op het eerste oog niet heel sfeervol, ondanks de mooie oude houten gebouwen die er staan. Het is ’n beetje geen vlees, geen vis. De vogelgids voor Suriname is jammer genoeg uitverkocht. Oh ja, vandaag is het bewolkt met af en toe een regenbui en behoorlijke wind. Voordeel is wel dat het daardoor qua temperatuur heel aangenaam is en alle muggen zich schuilhouden.

Do 5/3 Om 9.45 worden we opgehaald. In de taxi zitten al 2 passagiers (vader en dochter) met dezelfde bestemming. Om 10 uur kwomen we op Rust en Hoop aan en i.p.v. 11 vertrekken we om 11.45 met een 7-tal passagiers in de Cessna Caravan naar Kabalebo. Het is een mooie vlucht van ’n uur met tussendoor een buitje, prachtige wolkenpartijen en onder ons de jungle. Het lijkt wel een immens veld vol broccoli. Eerst lunch met, ondanks de vochtige warmte, erwtensoep. Daarna installeren we ons in onze cabana aan de rivier. Om 15.00 maken we een verkoelende boottocht naar Krongsoela. We dompelden ons onder in het frisse water van de rivier en zijn om 18.15 weer terug in onze cabana. Vlug douchen en omkleden voor het eten en om 21.30 nog even op het balkon, voordat we omvallen van de slaap. ’s Nachts regent het dat het giet.

Foto's

26d35.jpg
26d35.jpg
Elstijssen
86708.jpg
86708.jpg
Elstijssen
7c34b.jpg
7c34b.jpg
Elstijssen