Paramaribo

Reisgids cover foto
foto: Gijs Raaijmakers

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en ligt zo’n tien kilometer van zee. De stad heeft veel oude en koloniale woningen en gebouwen die nog van hout gemaakt zijn. Een voorbeeld is de St. Petrus en Paulus kathedraal. Om de locals op te zoeken, kan je in het weekends het beste richting de Surinamerivier. In de weekenden zoekt men namelijk verkoeling bij de rivier. Daarnaast geven de markten aan de ‘Waterkant’ je een goede indruk van de lokale bevolking van Paramaribo. Het is echter wel jammer dat de stad kampt met achterstallig onderhoud. Maar laat dit je niet tegenhouden, want het is een heerlijk stukje tropisch Nederland. Ja, Nederland. Het blijft namelijk leuk om alle Nederlandse naambordjes tegen te komen!

Diversiteit in Paramaribo

Door de diversiteit van bevolkingsgroepen, krijg je ook een grote diversiteit aan eten. Geniet van een laat ontbijt of een vroege lunch bij Anthony’s Corner, heerlijke Javaanse lekkernijen haal jij bij Blauwgrond en ook voor Chinees kan je hier goed terecht. Probeer eens Hot Put uit. Shoppen of naar musea kan ook goed in Paramaribo.

Fort Zeelandia

Paramaribo heeft écht voor ieder wat wils. Zo is het Numismatisch Museum van de Centrale bank in Suriname een echte aanrader. Hier vind je een indrukwekkende collectie munten en bankbiljetten. Wil jij ook graag nog even shoppen? Ga dan naar de Hermitage Mall. Het grootste winkelcentrum van de hoofdstad. Neem daarna vooral de tijd om het historische centrum van Paramaribo te ontdekken. Neem een kijkje bij Fort Zeelandia, de Waterkant en nog veel meer interessante bezienswaardigheden die je hieronder ook nog eens kunt doornemen. 

Informatie over Paramaribo

Beste foto's & tips van Paramaribo

Aangekomen in Suriname nemen eerst de tijd om Paramaribo te verkennen. We horen van de manager van ons hotel dat we het beste naar de waterkant kunnen gaan d...

>>

Deze leuke dames wilden wel even poseren voor de foto. Ik moets wel beloven dat ik nog wat bij ze zou kopen. Nou keuze genoeg!

>>

Dit standbeeld, een immigranten-echtpaar, werd op 4 juni 1994 onthuld ter herdenking van de komst in Suriname van de eerste Brits Indische immigranten, de vo...

>>

Kaart van Paramaribo en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Paramaribo Artikelen

Met onze reisgids Paramaribo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Het Suriname van vroeger

02 mrt 2008, Benieuwd hoe Suriname er een eeuw geleden uitzag? Tijdens een reis in opdracht van het Tropenmuseum zijn er dozen ontdekt met foto’s van Suriname uit de periode 1904-1937.

0