Marowijne en Galibi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoe reis je goedkoop naar Galibi vanuit Paramaribo?

Marowijne en Galibi,
Suriname


Het beste seizoen om naar Galibi te gaan is tussen april en juli, als je tenminste voor de zeeschildpadden komt. Het is vrij eenvoudig om goedkoop naar Galibi te reizen, ik adviseer je om niet in zee te gaan met een reisorganisaties, die vragen ontzettend veel geld voor iets wat je makkelijk zelf kunt. De reis is als volgt: je gaat met de bus naar Albina (op zo'n 150km van Parimaribo) en vanaf daar met een boot naar Christaankondre (daar ligt het toeristenverblijf van Galibi).

Vlak bij de markt in het centrum in Paramaribo vertrekken bijna alle bussen. Er rijden kleine bussen naar Albina en er is niet echt een tijdschema, maar ik raad je aan om vroeg te gaan, want het principe van wie het eerst komt, wie het eerst maalt, is hier zeker van toepassing. Ik raad je ook aan om de dag van te voren even aan een local te vragen waar precies en hoe laat de bussen vertrekken. Deze manier van reizen is verreweg de goedkoopste, maar je moet het wel leuk vinden om met de lokale mensen die hun hele hebben en houden meenemen - tot aan kippen toe - dicht tegen elkaar aan gepropt in een busje te zitten en dit zo'n 3 à 4 uur lang. Ik vond het een geweldige ervaring, maar je kunt natuurlijk ook altijd een taxi regelen (uiteraard een stuk duurder).

In Albina heb ik ter plekke een bootje 'gecharterd' en kon ik met een local meevaren naar Albina. De kosten waren vrij laag, maar kunnen wellicht tegenvallen als je met een grote groep bent. Het 'charteren' van een bootje is zeer eenvoudig: zo lang je vroeg genoeg in Albina aankomt, is er in de haven altijd wel iemand die je mee kan nemen.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Hoe reis je goedkoop naar Galibi vanuit Paramaribo?"

  • profile image comment
    Door Bowral• geplaatst op 11 Oct 2013 | 10:01:07

    Goed beschreven tip. Hier heb je wat aan

    Bericht aangepast op 21:52:12