Jungle reisblogs

Tafelberg: "king of the world"

thewanderer was er (tot 17 jun 2003) Gepost op 29 aug 103 reacties

"Wat is de mooiste plek in Suriname op dit moment van het jaar." In een tijd waarin het toerisme nog in de kinderschoenen staat, ben ik op zoek naar de mooiste plekken. Ik heb geluk, want zittende tussen de Surinamers zijn hier een stel echte 'ontdekkingsreizigers' bij. Enthousiast vertellen ze over een stukje ongerepte natuur, midden in het land, ver van de bewoonde wereld. De Tafelberg.

Vanuit de schaduw kijken we toe hoe onze bagage en een aantal grote boxen met 90% ijs in het vliegtuigje worden geladen. Een kleine cesna, waar we net met 5 personen in kunnen zitten. De eigenaar van de luchtvaartmaatschappij en zijn vrouw vliegen mee, niet zozeer om ons weg te brengen, maar meer om het team van de National Geographic op te halen. Ons geluk, anders was dit uitje niet te betalen.

Oneindig, de groene boomtoppen van de Surinaamse jungle. Na een korte tussenlanding, gaan we verder en zien we 'm opdoemen, een grote berg, de Tafelberg. Het voelt bijna als een expeditie, naar en door niemandsland. Want daar gaan we naartoe, niemandsland. De Tafelberg, centraal in Suriname met in de wijde omtrek geen beschaving, zelfs het dichtstbijzijnde indianendorp ligt op meer dan 100km. Er ligt een airstrip en staan enkele houten gebouwtjes welke vroeger gebruikt werden door onderzoekers. De meeste zijn zo erg door termieten aangevreten dat ze op instorten staan.

Na een korte meet en greet vertrekt het vliegtuigje weer en blijven wij met z'n tweetjes achter, vergezeld door een gids/kok en twee indianen. Aangezien het al vrij laat is nemen we in alle rust plaats in een luie stoel op de veranda en genieten van het geluid van de jungle, terwijl de kok een heerlijke maaltijd voor ons bereidt.

Het is vreemd, zo'n eerste nacht. De geluiden van de jungle, de beesten, Een muffe slaapplek in het midden van niets, terwijl het niets juist zoiets overweldigends over zich heeft. Zo puur, nog slechts door weinig mensen bezocht. Met deze gedachte val ik in slaap en word ik ook wakker. Buiten op de veranda bereikt me een gevoel, een groots gevoel en ik heb zin om dit onder woorden te brengen, uit te schreeuwen... Maar laat de stilte voor wat deze is.

Na het ontbijt worden we meegenomen, de jungle in. Het is een wandeling van ongeveer 20 minuten, die we de komende dagen nog diverse malen gaan maken. Het uitzicht was geweldig, de jungle, het hoge gras en op de prachtige tafelberg. Aan het einde van de wandeling, verscholen in de jungle, daar vonden onze douche, een heerlijke waterval.

We dachten even dat het hier bij bleef, maar niets was minder waar. Een andere dag, een andere tocht, verder de jungle in en ineens de diepte inkijkend.Ongeveer 50-60 meter hoog, was deze waterval. Van boom naar boom daalden we af, stijl, de vele bladeren en soms ook modderige ondergrond. Verbluft en verbaasd keken we naar boven. De kracht, de pracht van de natuur. En in de wetenschap dat nog slechts weinig ogen hier op gericht zijn geweest, weinig mensen hier voet hebben gezet. Wat een geweldige waterval, daar midden in dit ongerepte landschap. Aanschouwen, baden, zwemmen en staande onder de waterval bekroop me weer hetzelfde gevoel. Bracht ik het onder woorden en schreeuwde ik het eruit: "I'm the king of the world."

thewanderer Positie 15661 (0 p.) Lid sinds 09-08-2009 Foto's en tips: 165 Blogs: 16 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Vanaf de waterval :-)
blogfoto nr. 2
de tafelberg
blogfoto nr. 3
De waterval, een andere foto volgt nog
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Horseback riding in San Agustin
2 11
Gepost op 11 april
Colombia
Zwemmen, tussen piranha's en kaaimannen, met.....
3 5
Gepost op 05 maart
Bolivia Beni

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wat een heerlijk gevoel, om verslaafd aan te raken toch?
Machtig avontuur, foto's vertellen al een boel. Toffe blog.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Een machtige ervaring. Mooi beschreven.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Wat grappig dat ik nu deze blog lees, ik was in juni diep in de jungle in Kajana en wilde net een blog schrijven over onze avonturen o.a. in het vliegtuig.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.