Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overwoekerd

Jungle,
Suriname


Tijdens onze rondreis door Suriname kon een bezoek aan Jodensavanne niet achterweg blijven. Jodensavanne staat al sinds 1999 op de tentatieve lijst voor Werelderfgoed van de UNESCO. De site heeft een bijzondere universele waarde voor de mensheid. Het is de enige plaats in de Amerika's waar 17e-eeuwse Joden een autonome nederzetting hebben gehad, waarin vrijheid van godsdienst, rechtspraak en zelfs een eigen militie aanwezig waren. Daarnaast zijn de begraafplaatsen gelegen in het regenwoud van Suriname van ongeëvenaarde klasse en goed geconserveerd. (bron: Wikipedia)

Vanuit Overbridge River Resort – een recreatieoord met een rivierstrand omgeven door het Amazone Oerwoud - gaan Eefje en ik, met een boottocht, een excursie gaan maken naar Jodensavanne. We beide zijn dol op boottochtjes en als het even kan proberen we zo’n tochtje te maken/boeken. Het geeft weer net een ander blik op de omgeving.

We passeren een overwoekert wrak. De natuur heeft teruggenomen wat oorspronkelijk van haar was. Het blijken zelfs twee wraken te zijn! Ik vraag de schipper of het mogelijk is om dichterbij te komen. Hij geeft helaas geen gehoor aan mijn verzoek omdat het, volgens hem, te gevaarlijk is. Hij geeft aan dat spinnen, slangen en andere (gevaarlijke) dieren leven. Mijn interesse is daardoor natuurlijk nog meer gepiekt en baal dus als een stekker dat we verder, richting Jodensavanne, gaan!