Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jungle image

Jungle

Jungle
Suriname
Elstijssen

6. Palumeu en Paramaribo

Za 14/3 We varen een half uurtje met de boot en wandelen 1,5 uur door de jungle naar Poti Hill. Af en toe komt de machete er aan te pas om ons een weg door het dichte woud te kunnen banen. We beklimmen de steile 500 meter hoge heuvel, genieten van het prachtige uitzicht met in de verte de Mamabobbi of Rooseveltpiek en gaan via dezelfde route weer terug naar de lodge. ’s Middags is er door de oudere dorpelingen een demonstratie pijl en boog schieten. Natuurlijk moeten wij ook aan de bak en eerlijk gezegd breng ik het er helemaal niet slecht vanaf. Tegen de avond ga ik met Yull en de Belgen nog even naar het dorp. In no time ben ik door mijn voorraad bellenblaas heen. Met een, ja echt waar, MP3 speler en zaklampen maken we na het eten in het donker een boottocht. De MP3speler zorgt voor alle junglegeluiden en vervangt het oorspronkelijke gebruik van de indianen, die de geluiden van de dieren nabootsten om ze te lokken.

Zo 15/3 We gaan zwemmen en vissen. Met de boot varen we naar de Mabuka stroomversnelling. De rivier staat erg hoog voor de tijd van het jaar en het water bij de stroomversnellingen gaat heftig tekeer. We zetten onszelf schrap tussen de rotsen en het water klettert over ons heen. De meest natuurlijke rugmassage die je je voor kunt stellen.
Luieren in de hangmatten die voor ons tussen de bomen zijn opgehangen en een heerlijke lunch met ter plekke gebarbecuede kip. Opnieuw stappen we in de korjaal om te gaan vissen. Wij, de gasten, vangen helemaal niets. Frans (Trio), Sijmor (een mix van Wajana en Trio) en Yull (Arawak) vangen redelijk wat, o.a. Piranha’s. We vissen met lijntjes zonder hengel en zij voelen feilloos aan wat het goede moment is om te slaan.

Ma 16/3 Na het ontbijt bezoeken we het schooltje waar ik een grote zak met gele, groene en rode ballonnen, kleurboeken en kleurpotloden aan het hoofd van de school afgeef. We maken een wandeling door het dorp en er worden allerlei gebruiken en ambachten gedemonstreerd. Vanzelfsprekend kopen we de door henzelf gemaakte souvenirs. Om 12.30 vliegen we rechtsreeks de Cessna Caravan naar Paramaribo.
We voeren een kleine reorganisatie uit, zodat we 1 koffer meenemen naar Bonaire en 1 koffer in Paramaribo kunnen laten. Om 21 uur liggen we in bed. De taxi komt ons al om 03.45 halen voor de vlucht van 06.30 naar Curaçao.