Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jungle image

3. Kabalebo en Paramaribo

Jungle
Suriname
Elstijssen

3. Kabalebo en Paramaribo

Zo 8/3 Ook vandaag vertrekken we een half uur later, omdat het giet. We willen vanwege de regen, de modder en gladheid niet wandelen, dus gaan we per korjaal naar de Zandkreek. De rivier is hier een stuk smaller. De stroomversnellingen zijn een aardig struikelblok door de lage stand van de rivier. Op een gegeven moment loopt de boot vast. Julius en de 2 bootsmannen moeten het water in om ons weer vlot te trekken. Bij een paar midden in de rivier uitstekende rotsen stoppen we. Het water is heerlijk. Niet vreemd dat men hier baden i.p.v. zwemmen zegt. Van echt zwemmen kan geen sprake zijn door de rotsen, kaaimannen en piranha’s. Uiteindelijk worden we verjaag door de steekvliegen, die ons lastig blijven vallen. Onderweg krijgen we de ene stortbui na de andere. Bij een door het resort gebouwde schuilplaats langs de rivier gebruiken we de lunch. Om 3 uur zijn we weer terug. Terwijl ik schrijf regent het nog steeds en onder mij in de rivier ligt bewegingsloos een kaaiman. Vannacht hebben we de airco niet nodig. Door alle regen is het een stuk koeler geworden.

Ma 9/3 Heerlijk uitgeslapen tot 7.30 en ons ontbijt wordt tegen 8 uur gebracht. Tsjonge wat is het water gestegen. Onze trap staat nu in de rivier. Af en toe komt de zon door en regelmatig valt er een bui. Om 12.45 krijgen we via de radio bericht dat het vliegtuig 1,5 uur later is vertrokken. De baan werd niet eerder vrijgegeven i.v.m. zware regen in Paramaribo. We vliegen bijna constant in wolken en regen. Boven Paramaribo zien we dat de stad blank staat. Straten zien eruit als rivieren en veel huizen en gebouwen zijn onder water gelopen. Door alle wateroverlast duurt het nog 3 kwartier voordat onze taxi er is. ’s Avonds is het droog dus eten we lekker buiten.

Di 10/3 Uitslapen was de bedoeling, maar om 6 uur ben ik klaar wakker. Vlug douchen, aankleden en met mijn notebook naar beneden. Met koffie op het terras wat telefoontjes en mailen en vanmiddag bloggen. Sightseeing Paramaribo is vandaag geen optie. De straten staan nog vol water. Morgen gaan we naar Brownsberg. Volgens de reisorganisatie is het een slechte weg. Normaal doe je er ca. 3 uur over. Nu moeten we rekenen op veel meer. Ach ja, we zien het wel. Het is tenslotte vakantie.

Foto's

8c0fe.jpg
8c0fe.jpg
Elstijssen
5aa00.jpg
5aa00.jpg
Elstijssen
d0efa.jpg
d0efa.jpg
Elstijssen