Galibi malaria

Is er malaria in Galibi en wat zijn de malaria gebieden Galibi? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Galibi, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Galibi. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Galibi verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Galibi om te zien of jouw Galibi reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Galibi is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Galibi

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Galibi.  

Informatie over Galibi

Beste foto's & tips van Galibi

'530279' door sanneobdeijn '530279' door sanneobdeijn

SurinameGalibi

SurinameGalibi

Broedseizoen van de..

sanneobdeijn

Wanneer je Suriname tussen februari en augustus bezoekt, moet je zeker een tripje naar Galibi overwegen. Galibi ligt helemaal in het noordoosten van Suriname, vlakbij de grens met Frans-Guyana. Bijzonder aan deze plek zijn de reuzenschildpadden die hier elk jaar komen broeden. Tijdens een studiereis heb ik gezien hoe de schildpadden het strand op kruipen, met hun poten een gat graven in het zand om hier hun eitjes in te leggen. Vervolgens gooit het beest het gat dicht met zand en verdwijnt weer de zee in. Het proces is echt heel bijzonder om te zien! De rit ernaartoe, met een boot door de mangroves, en het feit dat dit alles 's avonds in het donker plaatsvond maakte het extra speciaal. * De foto is helaas niet in Galibi gemaakt, omdat het donker was en er geen flits gebruikt mocht worden omdat dat de schildpadden zou afschrikken. De foto is wel in Suriname genomen, namelijk op Stone Island bij het Brokopondomeer.

'551358' door Cobinho '551358' door Cobinho

SurinameGalibi

SurinameGalibi

Teruggenomen

Cobinho

Oude gebouwen, complexen maar ook boten die in verval zijn geraakt kunnen me mateloos boeien. Al vele malen heb ik foto's met jullie gedeeld van in verval geraakte gebouwen, complexen en boten. Ik vind het boeiend om te zien hoe het verval intreed... zijn er delen die het verval bespaart blijven? Het is ook een stukje rechtmatigheid... Moedertje Natuur pakt weer een stukje van haar eigen grond terug! Tevens is het ook een momentje dat mijn fantasie (weer) met me aan de haal gaat. Allerlei scenario's spelen zich af in mijn hoofd. Waarom heeft men dit achtergelaten... was men er helemaal klaar mee; of waren ze ergens bang voor en zijn op de vlucht geslagen; of heeft één van de bewoners een buitenechtelijke relatie gehad en is dat uitgekomen, waardoor de ander is vertrokken en de overgebleven de kosten niet meer kon betalen; of is het gewoon verwaarloosd omdat er geen onderhoud is geweest... Hoe kan het zijn dat dit bootje op het land is terecht gekomen. Extreem hoog water; of een dronken stuurman; of het oud-Schots Hoogland spelletje bootgooien? Wie zal het zeggen, maar ondertussen ligt het er prachtig bij... genietend van haar oude dag!

'531985' door Cobinho '531985' door Cobinho

SurinameGalibi

SurinameGalibi

Job well done

Cobinho

Hah... jullie dachten dat ik klaar was met mijn schildpaddenavontuur! Mispoes... euh miszeeschildpad. Nadat we eerste zeeschildpad hebben aangetroffen, vonden we er nog 2. Een vierde kwam net uit zee, maar zag ons een keerde terug de zee in. Dit bewees maar weer dat ze niet gestoord moesten worden. Onze gids legde uit dat het leggen van eieren in 7 fases gaat. Bij het maken van mijn fotoboek over deze reis heb ik dit gecheckt. Nergens kwam ik zijn verhaal tegen. Een ieder blijkt zijn eigen fase-theorie hierover te hebben. In onze gids z'n beleving zijn dit de fases: 1. komt aan land; 2. kruipt naar het hogere deel van het strand; 3. een kuil wordt gegraven; 4. de eieren worden gelegd (in trance); 5. kuil wordt dichtgemaakt; 6. nepkuilen worden gemaakt, tegen rovers; 7. terug naar zee. Tijdens fase 4 kunnen er foto's worden gemaakt, maar ook tijdens fase 7. Echter niet van voorkant! Door de flits raken ze namelijk verblind. Tijdens de laatste fase kon ik ook weer gebruiken maken van mijn camera en was niet afhankelijk van mijn mobieltje. We hebben in totaal 8 zeeschildpadden gezien die avond. Alle 7 fases hebben we mogen aanschouwen. In de boot terug naar ons `resort' wisten Eefje en ik al dat dit hét hoogtepunt van deze rondreis zou zijn en waren nog maar op dag 4.

Laat kaart zien