Suriname

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Suriname low budget

Suriname


Wij hebben de reis naar Suriname helemaal zelf geregeld. Van vliegreis tot uitjes. Hier komen enkele tips:

- Lees over het land en zijn cultuur, wat je wel en niet kan doen. Wereld Wijzer Suriname van Tessa Leeuwsha. ISBN 978-90-389-1799-3
- Maak een plan en checklist. Inentingen, visum overige papieren etc...

- Als je zelf op stap gaat , zorg dat je een nummer heb van een betrouwbare taxichauffeur. Bel dan altijd dezelfde. Het komt helaas nog steeds voor dat toeristen worden beroofd en gedumpt ver van de stad.

-We hadden een huisje gehuurd voor vier weken. Maak in de eerste dagen kennis met de buren. Ze zullen in eerste instantie nors kijken maar waarderen deze ontmoeting wel. Ze zullen je warm onthalen, op je letten, waarschuwen als het nodig is en af en toe komen ze met lekkere hapjes.

- Zelf koken. Naar de markt om je etenswaren te halen, een hele belevenis. Je zult veel producten niet herkennen. Vraag de marktkraamhouder wat je het beste kan nemen en hoe je het moet bereiden. Oh... een echte tip! Eet geen paprika's dit zullen eerder hele hete pepers zijn.

- Reis met openbaar vervoer.

- Laat de honden met rust. Dit zijn waak- en vaak zwerfhonden, ze zijn niet om geaaid of geknuffeld te worden. Mijd ze liever.

- Wandelen in Paramaribo is te doen, en leuk. Chill aan de Waterkant, daar heb je ook lekkere eettenten.

- Nieuw Nickerie: Verblijf een nacht in het natuurpark Bigi Pan in een huis op het water. Je zal 's ochtends wakker worden in een ware paradijs. Natuur- en vogelliefhebbers zullen dit echt fantastisch vinden.

- Als je naar het binnenland wil en geinteresseerd ben om meerdere trips te plannen. Onderhandel dan over de prijs, er is veel mogelijk. Natuurlijk moet je eerst vooronderzoek doen voordat je met een tourbureau in zee gaat. Maar voor ons (in 2008) was "Bluefrog" de beste en de leukste.

- Breng een bezoekje aan Eetcafe en Guesthouse "Zuz & Zo" aan de Grote Combeweg 13a Parmaribo.

Als aller laatste Tip. Misschien wel een van de belangrijkste:

- Heb heel veel geduld!!! Blijf vooral kalm en beleefd. Go with the flow.
Ze kennen geen tijden. Sommige bussen vertrekken pas wanneer ze vol zitten of vertrekken zelfs helemaal niet. Dit geldt ook voor binnenlandse vluchten.