Commewijne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verbeter de wereld, begin...

Commewijne,
Suriname


Ons verblijf in Suriname zit er bijna op. We hebben mooie trips gemaakt door dit prachtige land. Heel veel gezien en meegemaakt. Afsluitend gaan we nog een weekje relaxen op Curaçao, maar eerst nog een boottocht over de Commewijnerivier, een historische plantage-boottocht met bezoeken aan de gerestaureerde plantages “Frederiksdorp” en “Rust en Werk”. Ook bezoeken we het “Fort Nieuw Amsterdam”. Hopelijk zien we dolfijnen bij de samenvloeiing van de Suriname-en Commewijnerivier.

We gaan aan wal bij de plantage "Rust en Werk", een koffieplantage. De plantage is in 1750 aangelegd door Wigbold Crommelin, die op dat moment gouverneur van Suriname was. Crommelin legde de plantages aan als een koffieplantage. Dit betekende dat hij minder tijd en geld kwijt was aan het aanleggen van kanalen en sloten (trenzen), die wel nodig waren voor de suikercultuur. (bron: Wikipedia)

We lopen, euh slenteren over het pad en mijn oog valt op een bord. De tekst spreekt me wel aan, ik kan het me er helemaal mee vinden. Thuis scheid ik immer ook mijn afval... alles voor een schoner milieu!