Centraal Suriname Reservaat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Adonis

Centraal Suriname Reservaat,
Suriname


Een expeditie vond ik het. De tour vanuit Paramaribo naar de Raleighwatervallen. Pech met het busje. Vele regen en daardoor blubberwegen. Vertraging alom. En dus te laat om nog de boottocht te maken van Witagron naar de accommodatie in de jungle. We mochten wachten in een soort wachthuisje en er werd eten gebracht. Ons groepje wordt ondergebracht in een hut met allemaal hangmatten. Ben helemaal lekgeprikt door muggen en vlooien. Volgende dag dan toch verder. De acco is prima. In de middag gelijk de wandeling door de jungle naar de Falls. Op de terugweg stopt de boot nog bij een mooi stukje.... als je je zwemspullen bij je hebt kun je hier ook poedelen.

De gids doet het wel voor....

De volgende dag kun je de klim naar de Voltzberg maken voor uitzicht over de jungle. Is best pittig in de klammige hitte.

O ja. op de terugreisdag nog problemen met het vliegtuigje dat wel/niet/wel/niet uiteindelijk wel kwam. En toen konden we er niet allemaal in. De groep met bagage te zwaar voor de weersomstandigheden. Mijn partner offert zich op en gaat weer 'overland' terug. Vlieg ik in mijn uppie over de broccoli.

In Suriname neem je het zoals het komt.