Centraal Suriname Reservaat

Dit gebied is het grootste Natuurreservaat van Centraal Suriname Reservaat en één van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het gebied is een samenvoeging van verschillende parken en beslaat hiermee tien procent van Centraal Suriname Reservaat. Door de grote verscheidenheid aan ecosystemen is er een grote diversiteit aan plant- en diersoorten. Ook bevindt zich hier de hoogste berg van Centraal Suriname Reservaat, de Julianatop.

Informatie over Centraal Suriname Reservaat

Beste foto's & tips van Centraal Suriname Reservaat

'444573' door Jan10e '444573' door Jan10e

SurinameCentraal Suriname Reservaat

SurinameCentraal Suriname Reservaat

Voltzberg

Jan10e

De tocht naar de Raleigh watervallen (serie stroomversnellingen) in de Coppenamerivier en De Voltzberg is niet helemaal vlekkeloos verlopen... maar ja, het is Suriname... Alle activiteiten ter plaatse zijn allemaal wel goed gegaan. Zo ook de klim naar de top van de Voltzberg De Voltzberg is 240m hoog, De klim is 7km.(3 uur) De granieten rots is kaal. Hier en daar bolcactussen. 360 graden uitzicht over het oerwoud. Een betonnen plakaat herinnert aan Gouverneur Heemstra en de freule Heemstra e.a.

'533330' door Jan10e '533330' door Jan10e

SurinameCentraal Suriname Reservaat

SurinameCentraal Suriname Reservaat

Adonis

Jan10e

Een expeditie vond ik het. De tour vanuit Paramaribo naar de Raleighwatervallen. Pech met het busje. Vele regen en daardoor blubberwegen. Vertraging alom. En dus te laat om nog de boottocht te maken van Witagron naar de accommodatie in de jungle. We mochten wachten in een soort wachthuisje en er werd eten gebracht. Ons groepje wordt ondergebracht in een hut met allemaal hangmatten. Ben helemaal lekgeprikt door muggen en vlooien. Volgende dag dan toch verder. De acco is prima. In de middag gelijk de wandeling door de jungle naar de Falls. Op de terugweg stopt de boot nog bij een mooi stukje.... als je je zwemspullen bij je hebt kun je hier ook poedelen. De gids doet het wel voor.... De volgende dag kun je de klim naar de Voltzberg maken voor uitzicht over de jungle. Is best pittig in de klammige hitte. O ja. op de terugreisdag nog problemen met het vliegtuigje dat wel/niet/wel/niet uiteindelijk wel kwam. En toen konden we er niet allemaal in. De groep met bagage te zwaar voor de weersomstandigheden. Mijn partner offert zich op en gaat weer 'overland' terug. Vlieg ik in mijn uppie over de broccoli. In Suriname neem je het zoals het komt.

'446107' door Jan10e '446107' door Jan10e

SurinameCentraal Suriname Reservaat

SurinameCentraal Suriname Reservaat

Ralleigh waterval

Jan10e

De Ralleighvallen zijn gelegen aan de Boven Coppenamerivier, een van de laatste onbewoonde rivieren op aarde. In december 2000 werden de Raleighvallen en de Voltzberg geplaatst op de Unesco-Wereld Erfgoedlijst. Natuurlijk weer helemaal niet de watervallen zoals ik in mijn hoofd had (had geen foto's nog ervan gezien). Het is een reeks van stevige stroomversnellingen.Er zouden veel vogels en apen in dit gebied moeten zitten, maar daar heb ik er niet veel van gezien. Op deze excursie wel leuke tropische showers in wel een water'val'. Voordat je er bent heb je een heel avontuur al achter de rug... Combineren met klim Voltzberg.

Laat kaart zien