Suriname

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Suriname image

Een straat in Paramaribo

Suriname
Zuid Amerika
MarryvanderGeest

Een straat in Paramaribo

Na een wat zweterig nacht, worden we op tijd wakker. We hebben een drukke dag voor de boeg waardoor we op tijd opstaan. Als ik onze kamerdeur naar de gang opendoe, ruik ik de geur van gebakken eieren al. Beneden in de keuken wordt hard gewerkt aan ons ontbijt. Koffie mag ik wel alvast pakken. Met een kop oploskoffie op een bankje op het balkon kijk ik genietend om me heen.

Ik hoor duiven koeren, parkieten schreeuwen, en de Grietje Bie roept haar eigen naam vanaf het dak van het advocaten kantoor aan de overzijde. Het is een geel vogeltje en komt net zo vaak voor als de merel bij ons in Nederland. Als ik over het houten balkonhek hang, zie ik de Lim a Po straat vanaf het onafhankelijkheidsplein tot rechts waar in de verte het kerk-plein is. Ik vind dit een van de mooiste straten van de stad met zijn prachtige huizen waar veel advocaten gehuisvest zijn. Aan de kop van het Onafhankelijkheidsplein is de rechtbank dus we zitten echt dicht bij het vuur.
De stroomdraden hangen kris kras door de straat aan grote houten palen. Ook al is dit rommelig, het verandert niets aan de schoonheid van het oude centrum van Paramaribo.
De over het algemeen houten panden, in verschillende staat van onderhoud, stralen een heel bijzondere sfeer uit.

Foto's

Blog foto
Blog foto
MarryvanderGeest