Suriname

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Suriname image

Suriname!

Suriname
Zuid Amerika
LZwaan

Suriname!

Vertrek Suriname Zaterdag 20 februari

Kwart voor zes, we worden opgeschrikt door een vrachtwagen. Oké, de fabriek doet het dus weer…
Gisteravond moesten er 4 vrachtwagens aardappelen geleverd worden, maar na 1 vrachtwagen was de fabriek stuk. Gelukkig zijn we nog thuis en kan er eerst nog noeste arbeid verricht worden.
Om half 9 heeft Ger 2 vrachtwagens geleverd en kan hij ook verder met de laatste dingen voor onze reis.

We zijn om 12.30 op Schiphol en vertrekken om 15.15. Alles loopt gesmeerd, maar dan blijkt het vliegtuig vertraging te hebben. Het vliegtuig van SLM blijkt voor groot onderhoud te zijn. We krijgen een vervangend vliegtuig.
Na bijna een uur wachten kunnen we boarden. Helaas een vliegtuig zonder filmschermpjes.
De reis verloopt voorspoedig. Wel veel turbulentie, maar gelukkig niet veel luchtzakken.
Bij de aankomst op de luchthaven loopt alles gesmeerd. Uitstappen via het trapje naar beneden en je staat buiten. We kennen het gevoel van de vochtige warmte die je meteen opneemt. Heerlijk we zijn er! Doorlopen naar de paspoortcontrole, vriendelijke mensen, vlotte afhandeling, wat een aangenaam begin. Even doorlopen en bij de uitgang zien we direct de taxichauffeur met het bordje met onze naam erop staan. In een luxe busje worden we vervoerd naar het Oxygen Resort in Paramaribo. Een rit van ongeveer een uur.

We worden ontvangen en na een ‘to the point’ uitleg mogen we direct gaan slapen in ons appartement (Oxygen resort in Paramaribo). Inchecken mag morgen. De man snapt dat we moe zijn. Het is inmiddels 24.00 lokale tijd, maar aangezien het hier vier uur vroeger is hebben wij het idee dat het 4.00 is.
Op de tafel staat een welkomspakket van Beter Places, namens Lizet, waarbij wij de reis hebben geboekt (aan te raden!). Wat een leuke, lekkere en praktische (insect repellant) verrassing!
We nemen nog een borrel (we hebben een kleine flesjes meegekregen van Sirt en Margriet) en toasten op de vakantie en gaan snel slapen. Morgenvroeg staat de gids er om 8.30 voor een stadswandeling.

Dit vriendelijke vlotte begin geeft ons een warm welkom. Hopelijk staat dit voor de rest van de reis!

Foto's

e79c4.jpg
e79c4.jpg
LZwaan