Titicacameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Titicacameer image

Titicacameer

Titicacameer
Peru
Montsemario

7 en 8 oktober: Van Cusco naar Puno en het Titicacameer op

Van Cusco naar Puno met de bus (7 oktober)
Om in Puno te komen hebben we een toeristische bus genomen die op bijzondere plekken stopte. Dat maakte de 5 uur lange reis minder zwaar. De plekken waar we gestopt zijn waren niet erg bijzonder, op de ruïnes van een pre-Inca volk na. Het mooist was eigenijk het landschap. Een soort van Wild West. Ook hebben we een stop gemaakt o peen bergpas op 4300 meter hoogte. Het hoogste punt tot dusver. Eenmaal in Puno hebben we een heerlijke avondmaal gebruikt en hebben we de wedstrijd Peru-Paraguay gezien (die met 2-0 door Peru is gewonnen, dus veel vuurwerk op straat na de wedstrijd). Puno is de belangrijkste stad aan het Titicaca meer (zie relaas 8 oktober).

Titicaca meer (8 oktober)
Op deze dag was onze escursie tweedelig. Eerst zijn we met een boot het Uros-volk met eigen ogen aanzien. Het Uros-volk is een pre-Inca volk dat op zelfgemaakte drjvende eilanden woont. Erg grappig om te zien mar net iets te toeristisch. Het is vaste prik, dus ja.
Wat misschien nog specialer was, was het Taquile eiland (2 uur verder het meer op!). Op het Taquile-eiland wonen mensen met bijzondere gewoonten. De uitzichten hiervandaan op het meer zijn adembenemend. Helaas kunnen we geen foto´s plaatsen omdat onze foto´s te groot blijken (meer dan 4 MB).
Morgen gaan we naar Copacabana (in Bolivia, niet Brazilë). Het is een busreis van 3 uur. Hopelijk zijn we er tegen het middag uur.