Titicacameer beste reistijd

Het weer in Titicacameer (Uros eilanden)

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Titicacameer (Uros eilanden) te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Titicacameer (Uros eilanden)? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Titicacameer (Uros eilanden)

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Peru:Lima kan het best bezocht worden in de zomer van december t/m februari: prettig warm. De kustregio is in deze periode een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken.

 

Reisadvies
Voor Titicacameer geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
Februari/maart carnaval, Maart/april Semana Santa, 24 juni Inca festival, 28 en 29 juli Onafhankelijkheidsdag, 13 tot 19 augustus Trujillo festival

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Titicacameer

Beste foto's & tips van Titicacameer

'393122' door konne000 '393122' door konne000

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Traditionele kledij

konne000

Op het eiland Taquile, gelegen in het Titicaca-meer, dragen de mannen en de vrouwen nog traditionele kleding. De vrouwen dragen zwarte rokken, witte blouses en rode truien. Zowel de mannen als de vrouwen dragen kleurige fajas, ceintuurs, waarin meestal de belangrijkste gebeurtenissen uit hun leven zijn geborduurd!

'513374' door Lyske1980 '513374' door Lyske1980

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Uros-eilanden

Lyske1980

Mocht je interesse hebben in een authentiek Peruaans souvenirtje, dan kun je een bezoekje brengen aan de Uros eilanden, die geheel bestaan uit drijvend riet. Het is uiteraard een plek met veel toeristen, maar de bewoners zijn alleen maar blij met al die potentiële kopers.

'283186' door jdevaan '283186' door jdevaan

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Breiende man

jdevaan

Op het eiland Amantani waren het de vrouwen die breiden. Mannen zag je er niet zoveel. Veel van hen werkten op het vasteland of op een naburig eiland, zoals onze gastheer. Die was dan dagen van huis om de kost te verdienen. Op het buureiland Taquile ging het er heel anders aan toe. Alles ging via de coöperatie. Alle inkomsten werden gedeeld. Daar waren het de mannen die breiden en de vrouwen die de verkoop regelden in de eilandwinkel.

Laat kaart zien