Peru image

Peru



Reviews

Peru
Zuid Amerika
Brigit

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Peru Cuzco
Jacqueline was hier 15 Mar 2018
Onbeschrijfelijk gevoel ging er door mij heen toen ik over de MP dwaalde.....wat een bewondering kwam er voor de "bouwers" in me naar boven ! Wat een magische plek ....wat een uitzichten , wat een steeds wisselende beelden krijg je op de MP door de steeds dalende en stijgende wolken ! Om stil van te worden, neem je tijd om rustig het beeld van deze wonderlijke plek tot je te laten doordringen , want foto's zijn maar een vaag "aftreksel" / herinnering aan de sfeer die er hangt. De plaats waarvandaan je de MP kan bezoeken -Aguas Calientas- vond ik vreselijk : enorme drukte van toeristen , alleen maar hotels en eetgelegenheden , niets magisch aan ! Tip : trek laagjes kleding aan ivm het veranderlijke weer. Dure bestemming doordat je de dure trein naar Aguas Calientas bijna wel moet nemen ( lopen is een zware optie ) ook de busrit naar de ingang van de MP moet je bijna wel nemen....spaar je energie voor de MP zelf !! Ipv het omhoog lopen vanaf Aguas Calientas ( busretour kost zo'n $25 pp, busritje duurt zo'n 20 min )
Regio
  • Magische plek
  • Fotogeniek !!!
  • Drukte
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Peru Cuzco
Anika was hier 15 Mar 2018
Er zijn een aantal bekende trails naar Machu Picchu, maar wij kozen een alternatieve route; genaamd de koffieroute. Deze 3 daagse route die we samen maakten met een gids en waarbij je overnacht bij boeren, startte de 1e dag bij de eerste boer, die van alles en nog wat verbouwden. We kregen hier uitleg over en we maakten zelf chocolade. Daarnaast nuttigden we samen met het gezin de lunch en avondeten. De 2e dag verplaatsten we ons met lokaal vervoer en wandelden we vervolgens verder naar de volgende boer. Ook hier kregen we uitleg over wat ze verbouwden en plukten we koffiebonen en maakten we koffie. De 3e dag weer wandelend en met lokaal vervoer kwamen we aan in Aguas Calientes om de volgende dag als eerste de Machu Picchu te bewonderen, die we echt een paar minuutjes voor ons alleen hadden, omdat we als eerste bij de ingang stonden. Ik vond deze route erg mooi, uiteraard waren wij niet de eerste toeristen die bij de boeren overnachtten, maar het voelde niet nep en ze waren echt oprecht geïnteresseerd. Ook omdat je maar met z'n tweeën (+gids) bij ze overnacht, voelt het echt buiten het gebaande pad. Daarnaast vond ik het mooi dat we hiermee de lokale bevolking ondersteunden, want door de toeristen die bij de boeren overnachten, kunnen de kinderen van deze boeren studeren.
Regio
  • buiten gebaand pad
  • ondersteuning van lokale bevolking
  • laatste nacht in Aguas Calientes=gebaand pad
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Peru Cusco
Baatjes was hier 10 Jan 2018
De eerste dag van een paar dagen Cuzco hebben we een bezoek gebracht aan Sacsayhuamán. We hebben ons met de taxi laten brengen omdat er behoorlijk geklommen moest worden om er te komen en we nog niet waren gewend aan de hoogte. Ook van Sacsayhuamán is niet duidelijk waarvoor het precies diende. Het zou een fort geweest kunnen zijn, maar het zou net zo goed een religieus bouwwerk kunnen zijn. Feit is dat het goed bewaard is gebleven en het is verbluffend om te zien hoe de stenen (sommige echt heel groot) perfect in elkaar passen. Het is een groot terrein en wij vonden het indrukwekkend om hier rond te lopen. Na een bezoek aan deze site loop je heel gemakkelijk door de leuke wijk San Blas weer terug naar het centrum van Cuzco. En mocht je niet weten hoe je Sacsayhuamán uitspreekt: het lijkt sterk op sexy woman.
Stad
  • Mooi uitzicht over Cuzco
  • Bijzondere locatie
  • Verbluffende architectuur
  • Ligt op hoogte, eerst acclimatiseren!
Review geplaatst op 2018-01-11
9
Peru Colca Canyon
Jolienoel was hier 30 Sep 2017
Wat een mooie plek is dit zeg. Ik heb nog nooit zo'n enorme vallei gezien. De uitzichten zijn fenomenaal en vanuit iedere hoek anders. Het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) is de Cruz del Condor, waar je de andescondors kunt zien. Maar dit is niet alles... je kunt er door leuke kleine pittoreske dorpjes lopen, omgeven door bergen. Leuke aanrader als tussenstop wanneer je van Puno (Titicacameer) naar Arequipa reist. Chivay is een prima plaats om te overnachten.
Regio
  • Uitzichten
  • Pittoreske dorpjes
  • Cruz del Condor
  • Bekijk van tevoren of het 'condorseizoen' is
Review geplaatst op 2017-11-25
8
Peru
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Vlakbij Ica ligt Huacachinero een mooie oase in alle zandduinen. Vanaf deze zandduinen heb je bij avondlicht een prachtig uitzicht op de oase met palmbomen
Land
  • Nog vrij rustig
  • Prachtig uitzicht
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-20
9
Peru
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Je kunt nog best de dag zelf kaartjes kopen en een gids is ook niet verplicht zoals de berichten doen geloven. Als je veel gelezen hebt over deze wondermooie plek ga dan in alle rust zelf alles bekijken.
Land
  • Prachtige locatie
  • Lange wachttijden voor de bus
Review geplaatst op 2017-09-20
9
Peru
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Cusco heeft veel te bieden, zowel binnen als buiten het centrum. Zodra je aan de hoogte bent gewend kun je lopend naar prachtige kerken, opgravingen pleinen en restaurants alles in een straal van 5 km.
Land
  • Een stad met een rijk verleden
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-20
8
Peru
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Het prachtige kloostercomplex (een stad in een stad) Santa Catalina is ook de moeite waard in de avondschemering als de lantaarns en kaarsen worden ontstoken
Land
  • Prachtige gekleurde muren
  • Alle rust om rond te kijken
  • Geen
Review geplaatst op 2017-09-20
9
Peru Cusco
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Cusco heeft veel te bieden, zowel binnen als buiten het centrum. Zodra je aan de hoogte bent gewend kun je lopend naar prachtige kerken, opgravingen pleinen en restaurants alles in een straal van 5 km.
Stad
  • Een stad met een rijk verleden
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-20
8
Peru Arequipa
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Het prachtige kloostercomplex (een stad in een stad) Santa Catalina is ook de moeite waard in de avondschemering als de lantaarns en kaarsen worden ontstoken
Stad
  • Prachtige gekleurde muren
  • Alle rust om rond te kijken
  • Geen
Review geplaatst op 2017-09-20
8
Peru Cusco
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Met de trein op weg van Cusco naar Aguas Calientes voor de tocht naar Machu Picchu (let op je stapt in op station 20 min. vanaf Cusco). Het is een prachtige tocht door de heilige vallei met riviertjes en kleine dorpjes.
Stad
  • Prachtig uitzicht
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-24
8
Peru
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Met de trein op weg van Cusco naar Aguas Calientes voor de tocht naar Machu Picchu (let op je stapt in op station 20 min. vanaf Cusco). Het is een prachtige tocht door de heilige vallei met riviertjes en kleine dorpjes.
Land
  • Prachtig uitzicht
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-24
10
Peru Colca Canyon
Henk Vanetie was hier 30 Jun 2017
Colca Canyon een schitterende vallei met voor mij het hoogtepunt - De Condors. Wanneer je deze grote vogels (grootste en zwaarste vogel ter wereld) wilt fotograferen heb dan geduld en blijf op je plek. Vertrek vroeg en zorg dat je op tijd bent voor een goede plek. Colca Canyon super mooie omgeving met de één van de diepste kloven van de wereld en dat op 3800 mtr hoogte.
Regio
  • mooie omgeving
  • condor
  • vergezichten
  • hoogte
Review geplaatst op 2017-07-14
10
Peru Colca Canyon
Henk Vanetie was hier 30 Jun 2017
Colca Canyon een schitterende omgeving met hele diepe ravijnen en hele mooie vergezichten. Je bevindt je op hoogtes van ca. 3800 meter, hou daar altijd rekening mee. Cruz de Condor is de plek om de Condors te bekijken. In de Colca de Canyon zie je vele agricultures pre-inca en van de inca tijd.
Regio
  • Rust
  • Hele mooie vergezichten
  • Mooie natuur
  • Kleurrijk
  • Condors
  • De Hoogte
  • Een stukje rijden
Review geplaatst op 2017-07-14
9
Peru
WKerkhof was hier 30 Apr 2017
Hoewel Lima niet het meest spectaculaire oude centrum heeft van Zuid-Amerika, is een bezoekje wel de moeite waard. Vooral de wijken Barranco en Miraflores (liggen naast elkaar) zijn erg leuk en een stuk veiliger dan andere delen van de stad. Barranco vond ik zelf de leukste wijk om te verblijven. Oude koloniale huizen, gezellige straatjes, een mooi park en veel prachtige muurschilderingen geven deze wijk een hele prettige uitstraling. Je vind er veel leuke barretjes en restaurantjes, de meeste met een gezellige, hippe uitstraling. Natuurlijk staan er heerlijke, authentieke Peruaanse gerechten op de menukaart. In Barranco vind je geen grote hotels, maar vooral kleinere boetiekhotels en B&B's midden in het hart van de wijk. De Bridge of Sighs (Puente de los Suspiros), is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de wijk, een brug waar liefde kan ontstaan volgens de legende (omdat hier vroeger al veel artiesten en dichters zich ophielden, werd dit door de mensen al snel als een plek gezien waar je wel eens iemand aan de haak kon slaan). Niet zo gek dus dat het hier wemelt van de verliefde stelletjes! Misschien het proberen waard: volgens de legende mag degene die de brug voor het eerst ziet en hem over kan steken (30 meter) zonder ook maar een keer adem te halen, één wens doen!
Land
  • Gezellige, kleurrijke buurt
  • Veilig
  • Lekker eten
  • Redelijke ver van het vliegveld +/- half uur
Review geplaatst op 2017-06-29