Peru reisblogs

Voor en tegenspoed in Peru.

BiancaRamon is er nu(tot 11 okt 2012) Gepost op 11 okt 121 reacties

We zijn nu ruim anderhalve week in Peru en hebben alweer heel wat gezien! In Lima hadden we een fantastisch hotel in een groot en oud koloniaal huis. Onze hotelkamer leek wel een ballroom zo groot en het hotel was helemaal vol gezet met allerlei kunst en kitsch. Op het dakterras nuttig je het ontbijd tussen de papagaaien, schildpadden en pauwen! Je weet niet wat je ziet! Ik zal het hotel later als tip opvoeren. Lima vonden wij een leuke stad maar aan een dag bezichtigen heb je genoeg. Het monastario de San Francisco vonden wij een vermelding waard. Hier kan je een uitgebreide rondleiding krijgen inclusief een kijkje in de graf kelders onder de aangrenzende kerk. Verrasend groot klooster en verrasend veel mensenbotten in de kelder!

Met de bus in 4 uur naar Paracas gereden. Hier hebben we de Galapagos eilanden voor arme mensen bezocht oftewel: Islas Ballestas. Nu zijn we ook op de rijke mensen Galapagos eilanden geweest en zijn tot de conclusie gekomen dat de vergelijking niet helemaal op gaat maar, toch zijn de eilanden absoluut de moeite waard! Pelikanen, zeeleeuwen, pinguïns, dolfijnen en Jan van genten gezien, echt fantastisch! Ook zijn we naar het Peninsula de Paracas geweest met een lokaal reisbureau. Het park is mooi en de moeite waard maar wellicht beter op jezelf te bezoeken op de fiets of met een taxi. Bij zo een standaart tourtje ligt de nadruk toch vooral op het eten in een restaurant ipv op het park.

Twee dagen later opnieuw 4 uur de bus in naar Nazca. Hier natuurlijk gevlogen over de
wereld beroemde Nazca lijjnen voor USD 90. Ik ben er nog steeds niet achter wat ik moet geloven over deze lijnen en het hoe en waarom maar, bijzonder is het! Alleen het vliegen in zo een klein leuk vliegtuigje is het geld al waard! Al zal niet iedereen het hier mee mee eens zijn want ik heb heel wat mensen groen en geel uit dat leuke vliegtuigje zien stappen. Ook zijn we nog de woestijn in geweest naar een oude Ica chinca begraafplaats. Wel een beetje luguber maar de mummies die ze daar hebben gevonden zijn nog in hele goede staat en te bezichtigen.

Nazca met een nachtbus verlaten. Het spaart weer een hotel uit maar helaas slaap je toch nooit zo best in een bus. Na 12 uur aangekomen in Arequipa. Hier weer een hotel gevonden die ik ook als tip ga opvoeren. Midden in het centrum maar toch heel relaxed en rustig. Araquipa is een hele leuke stad waar je een hele dag heerlijk rond kunt kijken en shoppen. Ook de restaurants en vele barren zijn het vernoemen waard. Eigenlijk gewoon een hele leuke en gezellige stad.

Met de bus in een uur of 6 naar Puno gereden. Hier wilden we natuurlijk het Titicaca meer bezoeken en daarna zouden we Bolivia in gaan. Helaas waren we genoodzaakt om de panning om te gooien. Araquipa lag op 2350 m hoogte en Puno op3860 m hoogte, dit verschil was ineens te groot voor Ramon en hij kreeg last van hoogte ziekte. Na een dag was dit nog niet voorbij dus hebben we besloten om te gaan zakken en Bolivia daarom over te slaan. Heel jammer maar ja.....nu kunnen we Peru uitgebreid bezoeken! Elk nadeel heeft dus ook een voordeel! We zijn gezakt naar. Cuzco en daar ging het gelukkig snel weer beter met Ramon!

BiancaRamon Positie 935 (160 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
De laatste loodjes...
0 1
Gepost op 26 september
Peru Lima

Reacties bij deze blog

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Leuk geschreven. Je ziet wel het belang van hoogte stage. Ik merk dat dit toch door veel mensen wordt onderschat.. In 2 dagen van zeeniveau naar 4 km kan echt niet. Maar dat zal jullie nu ook wel duidelijk zijn.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.