Nazca

In het zand van de pampa's van Jumana en Nazca in Nazca, vind je een aantal bijzondere tekeningen, geogliefen genaamd. De Nazcalijnen bevatten tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen. Sinds 1994 staan deze spectaculaire lijnen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Informatie over Nazca

Beste foto's & tips van Nazca

'219661' door Travel-Explorer '219661' door Travel-Explorer

PeruNazca

PeruNazca

Chauchilla-begraafpla

Travel-Explorer

De Chauchilla-begraafplaats is een vlakte die bezaaid is met schedels en beenderen, potscherven en mummies. Als gevolg van het extreem droge klimaat verkeren deze mummies nog steeds in uitstekende staat.

'409960' door whelder '409960' door whelder

PeruNazca

PeruNazca

Alleen van bovenaf

whelder

Alleen van bovenaf kun je de beroemde geoglyfen (figuren in het landschap) van Nasca goed zien. Deze figuur heet de kolibri en is één van de mooiste. Het mag trouwens een wonder heten dat ik uit het vliegtuigje dat maar rondjes bleef draaien om de figuren en lijnen goed te tonen nog scherpe foto's heb kunnen maken. Ik schat dat deze figuur zo'n 50 meter groot is.

'499119' door kruytflo '499119' door kruytflo

PeruNazca

PeruNazca

Nazca Aap

kruytflo

Bij mijn foto "under the wing" werd gevraagd of ik ook een foto van de figuren heb. Tuurlijk en veel ook. Ik vond het aap(je) wel een leuke.

Laat kaart zien