Lima reisblogs

Opnieuw een blog met terugwerkende kracht (2)

Globetrottermriek was er (tot 06 sep 2008) Gepost op 06 mei 100 reacties

Donderdag 28 augustus
Hola! Hier spreekt Marieke. Ben net naar een verlicht fonteinenpark geweest! Echt supermooi joh. Lima heeft echt wel mooie dingen. Ik was dus verdwaald vandaag soort van. Had met Arjanne afgesproken, maar ze hadden me aan de westkant uit de bus geknald in plaats van aan de oostkant.. Lekker hoor, dus ik anderhalf uur gezocht, van het kastje naar de muur gestuurd, 43 keer langs de wegen gewandeld van 6 naar 9, moest bij 8 zijn namelijk, toen maar naar de Inkamarkt gegaan.
Bleek de bus weer ergens anders heen te gaan, ik weer in een andere, kwam ik uit in Miraflores..
Dus ik wat rondgelopen, erg prachtig, wist ik niet hoe ik naar huis moest. Reizen met het ‘openbaar vervoer’ ligt nogal ingewikkeld hier. Ik vond dat nummer van dat meisje tussen een kauwgompapiertje en ik dus naar Arjanne’s huis bellen, haha. Kreeg ik één van haar Spaanssprekende huisgenoten aan de lijn. Het is de enige taal die deze vrouw op leeftijd kan spreken. Uh, dat werd een lastig verhaal. Daaropvolgend noemde ik meerdere keren mijn naam en die van Arjanne en hing op. Op hoop van zegen dacht ik…
Gelukkig kwam Arjanne uiteindelijk naar Miraflores, ik zat intussen maar een boek te lezen bij de MaC. Samen langs de kust gelopen, echt super. Het was eigenlijk wel een leuke ervaring. Ik had besloten dat ik me pas zorgen mocht maken als het donker werd. Bleek Marijke zich al erg zorgen te maken toen ze hoorde dat ik verdwaald was.. Albert stelde haar gerust door te zeggen dat ik niet in zeven sloten tegelijk loop;)
In Miraflores sta je echt aan de andere kant van de wereld! Waren ze aan’t parachutespringen, eigenlijk paragliden van de berg! Men.. dat gaan we misschien volgende week nog doen, lijkt me te gek.

Lima is ontzettend stoffig en het verkeer raast mijn ene oor uit en het andere in. Ik verheug me erop om naar Cusco te gaan. Het is een toeristenstad, maar o zo bijzonder mooi! We hopen de Incatrail in een dag met de trein te doen in plaats van 4 dagen wandelend. We moeten nog een dag wennen aan het hoogteverschil, veel mensen worden daar ziek van. De stad ligt op 4300 meter haha. En we gaan leuke foto’s nemen enzo.

Morgen ga ik trouwens lesgeven met die 2 Nederlanders. Ze hebben me nodig en aangezien ik toch bij Arjanne logeer en we vrijdagochtend pas vliegen..
Dinsdag komen we weer terug. Ik heb inderdaad al heerlijk taarten leren bakken. Oh, heb vandaag eend gegeten en volgende week maakt Lourdes dus cavia voor me!! Ik weet niet wat ik allemaal moet melden, maar ik maak leuke dingen mee! Je komt trouwens geen een blanke tegen hier joh, ongelofelijk. Ik geloof dat heel de stad ook weet dat ik er ben.. hmm, ook wel weer humor.

Ik heb trouwens een college van Albert gevolgd in het Seminarie. Het ging over Corinthe. Het is bedoeld voor mensen die een certificaat voor pastoraat willen halen en overdag werken. Ik mocht me even voorstellen in het Engels aan de studenten, dat was heel leuk. Het college van Albert was trouwens in het Spaans en omdat ik maar twee woorden herkende ben ik hem na een uur gepeerd, haha. De verhalen horen jullie nog wel een keer in real life, tot snel! Adios, Mriek
Dinsdag 2 september – Cusco
Voor alle geïnteresseerden volgt hier een verslag van onze reis naar Cusco. De stad ligt op ongeveer 4300 meter hoogte. Dat was te voelen, want in het begin konden we onze benen niet opgetild krijgen! Het is een stad met mooie bergen en aanzienlijk schoner dan Lima. De lucht was blauw en de temperatuur maakte dat het voelde als een zomervakantie. De eerste avond was er een muziekspektakel op een groot grasveld vlakbij ons hostel. De Inkawereld werd nagespeeld door middel van gesproken toneel, zang en dans met klederdracht door volwassenen en kinderen. In Cusco bezochten we de grote kathedraal. Veel schilderijen zijn door de Indianen gemaakt in opdracht van de Spanjaarden. De Indianen verwerkten daar sneaky Inkatekens in. We bekeken ook de zonnetempel Qorikancha. Van daaruit werd het muziekspektakel gespeeld.
Met een bus gingen we diverse ruines langs. Peruanen liepen met lama’s aan een touwtje. De gids raadde aan geen foto’s te maken, omdat dieren in de vrije natuur horen. Vanuit ons hostel zie je op de berg een onwijs groot Jezusbeeld. Daar reden we langs. Kinderen vliegerden op een stuk grond. Het leek nét een fragment uit de film Kiterunner. We zagen de ruine Q’enqo en Saqsaywaman (spreek uit als sexy woman). We ontmoetten mensen die hun reis verlengden om Saqsaywaman persé te kunnen zien. Dit betekent verzadigde valk of gier. Op deze plek is door de Spanjaarden en de Inka’s gevochten. Veel lichamen bleven hier liggen en werden door de beesten opgegeten.
We reden langs Puka Pukara en namen foto’s vanuit de bus. Het was een soort checkpoint van de Inka’s om te weten wie Cusco ingingen. Ze gaven vanuit deze plek met muziekinstrumenten boodschappen door. Tambomacha is een tempel voor de watergod. Er zijn twee kunstmatige watervallen (door de Inka’s geleid). Ondanks aardbevingen, waarbij waterlopen veranderen, stroomt er nog steeds onafgebroken water. Inka’s waren erg goed in het bouwen op plekken waar je minder last had van aardbevingen. Je kunt hier trouwens voor een paar soll (deel de solls door vier en je hebt euries) heerlijke kip eten in verschillende straatjes aan het alombekende Plaza de Armas.

- wordt vervolgd -

Globetrottermriek Positie 24585 (0 p.) Lid sinds 06-05-2010 Foto's en tips: 8 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laatste blog Peru (3)
0 0
Gepost op 06 mei
Peru Cusco
Blog van mijn reis naar Lima & Cusco (1)
0 0
Gepost op 06 mei
Peru Lima

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.