Jungle

Peru bestaat voor zestig procent uit de jungle van het Amazonewoud. De Jungleaanse Amazone loopt ten oosten van de Andes aan de grenzen met Ecuador, Colombia, Brazilië en Bolivia. Het gebied wordt gekenmerkt door een grote biodiversiteit. Zo vind je er meer dan 1800 soorten vogels en 462 soorten zoogdieren.

Informatie over Jungle

Beste foto's & tips van Jungle

'425921' door Kaatje64 '425921' door Kaatje64

PeruJungle

PeruJungle

Schorpioenspin

Kaatje64

We hadden een erg mooie, warme, lange wandeling gemaakt naar de pampa in het zuidelijk Amazone gebied. Op de terugweg werd het donker en dan is het ook dónker! Onze gids wees ons op deze schorpioenspin van ongeveer 20 cm groot. Bijzonder beest, lijkt echt op een kruising tussen spin en schorpioen.

'513454' door Lyske1980 '513454' door Lyske1980

PeruJungle

PeruJungle

Capibara familie

Lyske1980

Één van de hoogtepunten van onze vakantie in Peru was het verblijf in de jungle van Puerto Maldonado. Schattige lodges zonder electriciteit, weinig mensen, prachtige natuur en wildlife en 's nachts alleen maar de jungle geluiden... heerlijk! Tijdens een boottochtje kwamen we naast de vele kaaimannen deze schattige Capibara familie tegen.

'315917' door whelder '315917' door whelder

PeruJungle

PeruJungle

Heel veel vlinders

whelder

Bij onze terugreis uit Manu zagen we ineens een enorme hoeveeld oranjerood-zwarte vlekken op de week. Het bleek om een enorme hoeveelheid vlinders te gaan. Waarschiknlijk had een voertuig iets gemorst waar deze vlinders dol op zijn. Het leverde in ieder geval een prachtig kleurrijk plaatje op.

Laat kaart zien