Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sandoval Lake bij Puerto Maldonado

Jungle,
Peru


In Cusco worden veel jungle tochten naar NP Manu aangeboden, vaak sluit je dan aan bij een grotere groep toeristen. Als je meer van kleinschalig houdt dan is de tocht die wij hebben gedaan een goed alternatief. Je vliegt in een half uurtje naar Puerto Maldonado en gaat vervolgens per boot naar Sandoval Lake, wel eerst nog een uurtje lopen en dan met een kano het meer oversteken om bij Sandoval Lake Lodge uit te komen. Dit is de enige lodge aan het meer.

Vanuit hier ga je dan met een gids op pad. Omdat wij die dag de enige toeristen waren die aankwamen in de lodge, hebben wij alle dagen een privé-gids gehad. We hebben in het donker en overdag wandelingen gemaakt en verschillende tochtjes in de kano op het meer. Je ziet verschillende dieren, waaronder reuzenotters, krokodillen, vogels en vogelspinnen. Verder is de omgeving echt prachtig.

We hebben deze jungle tocht ter plaatse geboekt via Inka Natura in Cusco. Hun kantoortje vindt je boven een winkel aan de Plateros (een zijstraat die uitkomt op de Plaza de Armas).