Jungle beste reistijd

Het weer in Jungle

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Jungle te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Jungle? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Jungle

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Peru:Lima kan het best bezocht worden in de zomer van december t/m februari: prettig warm. De kustregio is in deze periode een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken.

 

Reisadvies
Voor Jungle geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
Februari/maart carnaval, Maart/april Semana Santa, 24 juni Inca festival, 28 en 29 juli Onafhankelijkheidsdag, 13 tot 19 augustus Trujillo festival

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Jungle

Beste foto's & tips van Jungle

'425921' door Kaatje64 '425921' door Kaatje64

PeruJungle

PeruJungle

Schorpioenspin

Kaatje64

We hadden een erg mooie, warme, lange wandeling gemaakt naar de pampa in het zuidelijk Amazone gebied. Op de terugweg werd het donker en dan is het ook dónker! Onze gids wees ons op deze schorpioenspin van ongeveer 20 cm groot. Bijzonder beest, lijkt echt op een kruising tussen spin en schorpioen.

'513454' door Lyske1980 '513454' door Lyske1980

PeruJungle

PeruJungle

Capibara familie

Lyske1980

Één van de hoogtepunten van onze vakantie in Peru was het verblijf in de jungle van Puerto Maldonado. Schattige lodges zonder electriciteit, weinig mensen, prachtige natuur en wildlife en 's nachts alleen maar de jungle geluiden... heerlijk! Tijdens een boottochtje kwamen we naast de vele kaaimannen deze schattige Capibara familie tegen.

'315917' door whelder '315917' door whelder

PeruJungle

PeruJungle

Heel veel vlinders

whelder

Bij onze terugreis uit Manu zagen we ineens een enorme hoeveeld oranjerood-zwarte vlekken op de week. Het bleek om een enorme hoeveelheid vlinders te gaan. Waarschiknlijk had een voertuig iets gemorst waar deze vlinders dol op zijn. Het leverde in ieder geval een prachtig kleurrijk plaatje op.

Laat kaart zien