Inca Trail

Om bij dé topattractie van Inca Trail, de Machu Picchu, te komen kun je de wereldberoemde Inca Trail afleggen. Dit wandelpad start in de Sacred Valley (Heilige vallei) van de Urubamba rivier en leidt je via de bergtoppen van de Andes naar de ruïnes van Machu Picchu. De totale 45 kilometer die de route lang is kun je afleggen in ongeveer drie tot vijf dagen.

Informatie over Inca Trail

Beste foto's & tips van Inca Trail

'496564' door hardom '496564' door hardom

PeruInca Trail

PeruInca Trail

Op weg naar Machu...P

hardom

De meest gemakkelijke manier om Machu Picchu te bereiken is de mooie treinrit vanaf Cusco. De andere mogelijkheid is om een van de Inca trails te boeken. De touroperator heeft een vergunning nodig De meest populaire is de vierdaagse trail. Je loopt dan 43 km door een adembenemend mooi landschap. Op de foto zie je de trein. De foto is genomen vanaf de Incatrail

'547319' door Haribobanaan '547319' door Haribobanaan

PeruInca Trail

PeruInca Trail

Inca Trail: Wiñay...W

Haribobanaan

Tijdens de Inca trail naar Machu Pichu kwamen we langs de prachtige overblijfselen van Wiñay Wayna (dat vanuit het Qechua vrij vertaald ‘Eeuwige Jeugd’ betekent). Het is nog steeds onbekend hoe de Inca's dit hebben kunnen maken, aangezien de materialen niet in dit gebied te vinden waren.

'563204' door WKerkhof '563204' door WKerkhof

PeruInca Trail

PeruInca Trail

Lares tracking met...

WKerkhof

De eerste dag van onze Larestracking staat er een fikse wandeling op het programma. We starten op 4000 meter hoogte in de buurt van het dorpje Pisac en lopen zo goed als alleen maar omhoog. De eerste meters zijn zwaarder dan verwacht, maar met genoeg pauzes gaat het steeds beter. Aurelia, een 57 jarige dame, loopt met ons mee. Op haar ezels wat extra water en een zuurstoftank voor als de hoogte ons parten zou gaan spelen. Dit is aan de ene kant een geruststellend gevoel, maar aan de andere kant ook beangstigend... Zou dat echt nodig kunnen zijn dan? spookt er door mijn hoofd! Gelukkig zijn we allemaal veilig boven gekomen en werden we na de wandeling afgezet in een heerlijk luxe lodge! Sommige van jullie zullen Aurelia al hebben herkend aan mijn foto in de laatste Columbus.... Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties op mijn reportage!

Laat kaart zien