Huaraz en de Cordillera Blanca reisblogs

Het Hoge Huaraz

MrCactus was er(tot 17 nov 2008) Gepost op 12 nov 082 reacties

Vanuit Cajamarca reden we met de bus in 10 uur naar Trujillo. Vandaar met de taxi naar Huanchaco, een kustplaatsje 12 km vanaf Trujillo, bekend vanwege de visser die met rieten bootjes de zee op gaan. Vanuit Huanchaco hebben we diverse excursies gemaakr naar diverse archeologische sites, zoals Huaca del Luna, Huaca del Sol, Chan Chan en El Brujo. Huaca del luna was het meest interessante, waarschijnlijk omdat we daar een fantastische gids hadden, die echt heel veel wist te vertellen. Daarnaast was er ook het meeste te zien.
Met de nachtbus gingen we naar Huaraz, een tocht van ruim 9 uur, maar omdat we business class reisden, hebben we heerlijk geslapen. Het weer in Huaraz is fantastisch. Overdag zo'n 25 graden en 's nachts 10. Prima klimaat. Om aan de hoogte te wennen (Huaraz ligt op 3000 m) hebben we de eerste dag licht gewandeld. We zijn naar de ruines van Wilkawain geweest, en berg af 7 km terug naar Huaraz gelopen. Vandaag 11 november hebben we een dagtour gemaakt. Eerst gingen we naar Campo Santo Yungay. Dit is de plek waar op 31 mei 1970 het plaatsje Yungay door een mooder en steenstroom volledig vernietigd werd. Deze stroom ver veroorzaakt door een aardbeving die een minuut duurde, en het ijs van de Cordilla Blanca af brak. Er kwamen 70.000 mensen om. De restanten van de kerk steken nog boven de grond uit. Erg indrukwekkend. Hierna gingen we naar het Parque Nacional Huascaran om het meer van Llanganuco geweest. Een azuulblauw meer met besneeuwde toppen op de achtergrond.
Morgen een dagwandeling rond Huaraz maken en overmorgen naar Chavin.

MrCactus Positie 25974 (0 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 359 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Weer terug in de werkelijkheid
0 1
Gepost op 14 december
Peru Lima
Inca trail en afsluiting Lima
0 2
Gepost op 29 november
Peru Cusco
Nog ruim een week
0 2
Gepost op 21 november
Peru Cusco

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Broertje,
Wist niet dat je aan bloggen deed. Vandaag zomaar een mailtje van jou met een verwijzing naar je blog. Alles nu gelezen. Volgens mij moet je er maar blijven, want dit is toch je echte leven. Kunnen we je komen opzoeken. Ook leuk toch! Geniet er nog maar even van en de groeten aan piercing Essie. Lieve groet, Ad en José

Joop Zand

Door: Joop Zand • Geplaatst op

Hoi Paul

Leuk om je blog weer even te lezen, maar man wat zal jij gaar zijn na al die lange busritten ?
maar je ziet zo natuurlijk wel enorm veel van 't land....ik ben erg benieuwd naar je foto's hoor..... zeker die van het Parque National, de azuulblauwe kleur van het meer met als achtergrond de besneeuwde bergtoppen zullen wel erg mooi en contrastrijk zijn.

Blijf maar lekker genieten van al het moois, en nog een erg fijne tijd daar in Peru.

Groetjes, Joop

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.