El Valle Sagrado foto's & tips

'570214' door WKerkhof '570214' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Bloemschikken met...u

WKerkhof

De Huacacuasi Lodge is een prachtige kleinschalige lodge vlakbij het gelijknamige dorpje. De Lodge is luxe en van alle gemakken voorzien. Vanuit een groot raam heb je een prachtig uitzicht op een kleine waterval die het dorpje Huacahuasi voorziet van water. Hier gaan de meeste mensen nog traditioneel gekleed, of in ieder geval een deel van hun outfit. Zowel dames als heren dragen de mooiste, gekleurde hoedjes (natuurlijk zijn die van de dames wel anders als van de heren) en prachtige omslagdoeken! Als we net arriveren in de lodge is deze dame de bloemen aan het schikken om de lodge nog mooier te maken dan hij al is!

'564434' door WKerkhof '564434' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Lama's en alpacca's i

WKerkhof

Zodra de zon opkomt loop ik uit de Huacahuasi Lodge richting het kleine dorpje iets verder richting het dal. De dag ervoor was het er in de middag stil en verlaten, maar in de vroegte van de ochtend vertrekt iedereen met hun vee naar het land, hoger in de bergen. Voor mij is er dus genoeg te zien! Gewapend met mijn camera, een warme jas en een zak vol appels hoop ik hier mensen te fotograferen voor mijn reportage in de Columbus. Ook de lama's en alpacca's zijn blij met de eerste zonnestralen en genieten met me mee op de vroege ochtend

'569136' door WKerkhof '569136' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Lares tracking door..

WKerkhof

Met Mountain Lodges of Peru lopen Ynske en ik de Lares tracking over oude inca-paden richting de Machu Picchu. Ondanks de hoogte maken we prachtige wandelingen, ontmoeten mooie locals en hebben steeds weer een prachtig uitzicht over dit bijzonder stukje Peru. Elke dag staat er een gezamenlijke activiteit op het programma en een deel waar we kunnen kiezen. Dit kan een keuze zijn uit verschillende soorten wandelingen of het bezoeken van een dorpje. Wanneer je een dag niet met de groep mee wil, maar kiest voor een alternatieve activiteit wordt er gezorgd voor een andere gids zodat je ook echt kan doen wat je wil! Deze mooie ervaring heb vorig jaar gewonnen als reisreporter van het jaar, maar mijn dagen zijn geteld... Nog even en de nieuwe winnaar wordt bekend gemaakt. Ik weet uit ervaring dat voor diegene het komende jaar heel bijzonder gaat worden! Deze foto uit mijn reportage van Aurelea en haar ezeltjes is een van mijn favorieten!

'565556' door WKerkhof '565556' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Inca ruïnes bij Pisac

WKerkhof

Een van de pareltjes in de heilige vallei zijn de ruïnes van Pisac, boven het dorpje gelijknamige dorpje Pisac. Ongeveer 20-25 minuten rijden vanuit het dorpje, wat in de vallei ligt is een grote parkeerplaats vanuit waar je de ruïnes kan gaan bewonderen. Je start bovenaan zie je eerst een groot Inca-kerkhof en huizen waar de Inca's in leefde. Verder naar beneden kom je bij het tempelcomplex en nog iets verder naar onder kom je mooie agrarische terrassen die volgens de legende de vleugels van een patrijs vormen. (Sommige historici beweren dat de naam Pisac afkomt ven het woord 'pisaca' wat patrijs betekend en hebben zo de link gelegd naar de vorm van de terrassen) Hoe verder je naar beneden loopt hoe rustiger het wordt qua toeristen!

'567538' door WKerkhof '567538' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Reisreporter reis naa

WKerkhof

Vandaag is de laatste dag van dit Reisreporter jaar. Voor mij een heel bijzonder jaar omdat ik vorig jaar rond deze tijd gebeld werd met de mededeling dat ik Reisreporter van het jaar 2016 was geworden. Dat overweldigende nieuws betekende dat ik een reportage voor Columbus mocht gaan maken in Peru. Super spannend, maar ook heel gaaf om te doen! In mei mocht ik al op pad samen met schrijfster Ynske. We liepen op grote hoogte door de heilige vallei op weg naar Machu Picchu en gingen van de gebaande paden naar het Noorden. Een reis en een opdracht die ik niet snel ga vergeten! Ik heb mede hierdoor een geweldig reisjaar gehad! Vol spanning is het nu afwachten wie de gelukkige is en zich de nieuwe Reisreporter van het jaar mag noemen! P.s. Deze foto is een van de foto's die ik gemaakt heb voor de reportage. Het is hier vroeg in de ochtend wanneer iedereen in Huacahuasi voor dag en dauw vertrok. naar de velden om te werken.

'567147' door WKerkhof '567147' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Nieuwsgierig varkentj

WKerkhof

De kleine dorpjes die we aan doen tijdens de Lares Tracking, binnen de heilige vallei lijken door de eeuwen weinig te zijn veranderd. Mensen leven grotendeels van de landbouw en zijn daarom ook overdag allemaal op het land te vinden. De lokale bevolking gaat hier nog heel kleurrijk gekleed en de meeste spreken alleen het Quesha. In de dorpjes moet je dus bij zonsopgang en bij zonsondergang zijn omdat ze dan vertrekken of terug keren van een dag hard werken. In dit kleine dorpje Huacahuasi is iedereen net wakker en maakt zich klaar voor vertrek. Ik mocht deze reis maken als Reisreporter van het jaar 2016, een super mooie kans waar ik nog met heel veel plezier op terug kijk!

'564936' door WKerkhof '564936' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Lares tracking

WKerkhof

Een mooi en rustiger alternatief voor de Incatrail is de Lares tracking. Het is een relatief minder zware tracking waar je sommige stukken incatrail volgt. Je loopt tussen hoge bergen, langs heldere meertjes en leuke, authentieke dorpjes! Gebaden paden volg je niet en overal waar je komt is het heerlijk rustig Het fijne is dat je na een zware wandeling opgehaald wordt en naar een van de heerlijk, luxe lodges wordt gebracht van Mountain Lodges of Peru! Daar kun je lekker bijkomen om de volgende dag weer met frisse moed verder te lopen

'990328' door hestermaasdam '990328' door hestermaasdam

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Condor

hestermaasdam

In de Heilige vallei bezoeken we een dierenopvang, De meeste dieren die hier worden gebracht zijn gewond geraakt door stropers of aangereden in het verkeer. Ook worden hier dieren opgevangen die als huisdier zijn gehouden of voor het circus zijn gebruikt. Veel dieren kunnen niet meer terug geplaatst worden in de natuur maar de Condors wel. Ze hebben de ruimte om te leren vliegen wat dan noodzakelijk is.