El Valle Sagrado

Foto door Reisreporter WKerkhof

Een drijvende haven in de Jungle bij Iquitos. Huizen staan op palen in het water en tot voor kort dreven ze echt op het water. Puerto Belen wordt ook wel het Venetië van El Valle Sagrado genoemd.

Informatie over El Valle Sagrado

Beste foto's & tips van El Valle Sagrado

'570214' door WKerkhof '570214' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Bloemschikken met...u

WKerkhof

De Huacacuasi Lodge is een prachtige kleinschalige lodge vlakbij het gelijknamige dorpje. De Lodge is luxe en van alle gemakken voorzien. Vanuit een groot raam heb je een prachtig uitzicht op een kleine waterval die het dorpje Huacahuasi voorziet van water. Hier gaan de meeste mensen nog traditioneel gekleed, of in ieder geval een deel van hun outfit. Zowel dames als heren dragen de mooiste, gekleurde hoedjes (natuurlijk zijn die van de dames wel anders als van de heren) en prachtige omslagdoeken! Als we net arriveren in de lodge is deze dame de bloemen aan het schikken om de lodge nog mooier te maken dan hij al is!

'564434' door WKerkhof '564434' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Lama's en alpacca's i

WKerkhof

Zodra de zon opkomt loop ik uit de Huacahuasi Lodge richting het kleine dorpje iets verder richting het dal. De dag ervoor was het er in de middag stil en verlaten, maar in de vroegte van de ochtend vertrekt iedereen met hun vee naar het land, hoger in de bergen. Voor mij is er dus genoeg te zien! Gewapend met mijn camera, een warme jas en een zak vol appels hoop ik hier mensen te fotograferen voor mijn reportage in de Columbus. Ook de lama's en alpacca's zijn blij met de eerste zonnestralen en genieten met me mee op de vroege ochtend

'569136' door WKerkhof '569136' door WKerkhof

PeruEl Valle Sagrado

PeruEl Valle Sagrado

Lares tracking door..

WKerkhof

Met Mountain Lodges of Peru lopen Ynske en ik de Lares tracking over oude inca-paden richting de Machu Picchu. Ondanks de hoogte maken we prachtige wandelingen, ontmoeten mooie locals en hebben steeds weer een prachtig uitzicht over dit bijzonder stukje Peru. Elke dag staat er een gezamenlijke activiteit op het programma en een deel waar we kunnen kiezen. Dit kan een keuze zijn uit verschillende soorten wandelingen of het bezoeken van een dorpje. Wanneer je een dag niet met de groep mee wil, maar kiest voor een alternatieve activiteit wordt er gezorgd voor een andere gids zodat je ook echt kan doen wat je wil! Deze mooie ervaring heb vorig jaar gewonnen als reisreporter van het jaar, maar mijn dagen zijn geteld... Nog even en de nieuwe winnaar wordt bekend gemaakt. Ik weet uit ervaring dat voor diegene het komende jaar heel bijzonder gaat worden! Deze foto uit mijn reportage van Aurelea en haar ezeltjes is een van mijn favorieten!

Laat kaart zien