Cuzco

'1100018' door Fulltime.Travels '1100018' door Fulltime.Travels

PeruCuzco

PeruCuzco

Kleurrijke bevolking.

Fulltime.Travels

Oef, dat is een flinke klim omhoog. Maar dan heb je een prachtig uitzicht over de keizerlijke stad Cuzco. Maar daar zie je eigenlijk niet veel van op deze foto. Dat komt omdat deze mooie dame voor mij persoonlijk veel interessanter is. Dit is Maria, ze woont in Cusco en is fier op haar Inca roots. Best gek als je je bedenkt dat Peruanen met een Inca-afkomst worden gediscrimineerd tegenover bewoners met een Spaanse achtergrond die zich superieur voelen. Wij (en waarschijnlijk meer reizigers) komen juist naar Peru om meer te zien en te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners van Peru. Niet alleen voor de schilderachtige tempels, maar ook voor de kleurrijke bevolking. Maria laat zien dat je trots mag zijn op je wie je bent. Ondanks dat niet iedereen het daarmee eens is.

'1089655' door baatjes '1089655' door baatjes

PeruCuzco

PeruCuzco

Wirwar in Cuzco

baatjes

Sacsayhuaman is niet alleen een interessant overblijfsel vanuit de Inca-tijd. Het is gebouwd op een heuvel boven de stad Cuzco. Je hebt er goed zicht op de wirwar aan huisjes in de stad. Je kunt er bijna een 'Waar is Wally?-zoekplaatje' van maken. Vanuit Sacsayhuaman kun je naar Cuzco afdalen door de smalle straatjes van de wijk San Blas. In deze wijk vind je winkeltjes en voldoende eetgelegenheden om even op adem te komen van het hoogteverschil.

'1080771' door karinm '1080771' door karinm

PeruCuzco

PeruCuzco

In klederdracht door.

karinm

Deze Peruaanse liep door een straatje van Cuzco. Aan de achterkant is mooi te zien hoe prachtig gekleurd de geweven omslagdoek is. Deze doeken worden geweven van alpacawol; met behulp van een spintol waar je veel vrouwen mee ziet lopen of zitten wordt de wol tot een draad gesponnen. Vervolgens wordt de wol geverfd met meestal natuurlijke materialen en komen de prachtigste kleuren in de wol. De geweven producten zijn voor de verkoop aan toeristen, maar ook zeker voor eigen gebruik.

'1085121' door baatjes '1085121' door baatjes

PeruCuzco

PeruCuzco

Sacsayhuaman

baatjes

Deze archeologische locatie ligt op +/- 3500 meter boven zeeniveau. De Spaanse bezetters dachten dat de Inca's niet in staat waren dit bouwwerk te bouwen, en dachten dat demonen dit gedaan hadden. Je kunt je ook zeker afvragen hoe ze dit gedaan hebben: die enorme rotsblokken passen naadloos in elkaar. Lange tijd heeft men gedacht dat dit een fort was, maar men vermoedt nu dat het een religieus bouwwerk is om Inti (zonnegod) te vereren. In 1982 werden graven van enkele priesters ontdekt, wat het vermoeden van een religieus bouwwerk onderstreept. Als je je afvraagt hoe je Sacsayhuaman uitspreekt? Met 'sexy woman' begrijpen ze je perfect als je de weg vraagt.

'1097950' door karinm '1097950' door karinm

PeruCuzco

PeruCuzco

Ontdek Cuzco!

karinm

Cuzco: een stad vol archeologie en de poort tot Machu Picchu. Een kleine stad, hoog in het Andesgebergte, met smalle straatjes en inheemse markten. Ontdek de Plaza de Armas door te gaan eten bij een van de balkonrestaurants aan het plein. Slenter door de kunstenaarswijk San Blas met kleine boetiekjes. Breng een bezoek aan de San Pedro markt waar ook de locals hun boodschappen doen. En bezoek Salinas de Maras, zo'n 40km buiten de stad, waar uit indrukwekkende mijnen zout wordt gewonnen. Veel plezier!

'1115143' door hestermaasdam '1115143' door hestermaasdam

PeruCuzco

PeruCuzco

Hatun Rumiyoc straat

hestermaasdam

Hatun Rumiyoc straat( Roca Mayor), is een straat die wordt begrensd door een muur waar het paleis was waarin de Inca Roca woonde. De straat grenst aan de Plaza de Armas

'1095940' door baatjes '1095940' door baatjes

PeruCuzco

PeruCuzco

Kruis in Cuzco

baatjes

Dit 'aangeklede' kruis staat tegenover Iglesia de Santo Domingo. Deze kerk was vroeger El Templo del Coricancha, ofwel Tempel van de Zon. De muren in deze tempel waren bekleed met zevenhonderd gouden platen, die bezet waren met smaragden en turkooizen. De zon kon naar binnenschieten en zodoende oogverblindend weerkaatsen op de edelmetalen. De tempel is door veroveraars volledig leeggeroofd. Dit kruis heb ik al met verschillende 'outfits' gezien. Dit outfit droeg het in de zomer van 2016.

'1104180' door A@M '1104180' door A@M

PeruCuzco

PeruCuzco

Deelnemer Inti Raymi.

A@M

een van de vele deelnemers aan het Inti Raymifestival in Cuzco. Heb m'n ogen uitgekeken aan het kleurrijke festival. Geweldig om mee te maken! Op 3 plekken in de stad werden er iets opgevoerd. Zeer druk bezocht door vooral de lokale bevolking en uiteraard ook toeristen

'1104328' door YLogt '1104328' door YLogt

PeruCuzco

PeruCuzco

Cuzco, stad op hoogte

YLogt

Wat een leuke en mooie stad in Cuzco. Wel enorm veranderd en met name gegroeid sinds 20 jaar geleden dat ik hier voor het eerst was. Vanaf de toren van de Iglesia Cristobal heb je dit geweldige uitzicht over de stad. Ook bijzonder om te zien is dat je in de kerk ziet dat de mensen het katholicisme (door de Spanjaarden opgedrongen) hebben gecombineerd met hun oude geloven (in moeder natuur). Dit zie je oa door offers die gebracht worden in de vorm van bijvoorbeeld speelgoed en voedsel aan kindje Jesus. Iets wat in de katholieke kerk niet gebeurd.