Cusco provincie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Salkantay Trek met Machu Picchu als toetje!!

Cusco provincie,
Peru


Als je naar Peru gaat, kun je het niet maken om Machu Picchu niet te bezoeken. Ondanks de enorme hype en de vele toeristen is het echt nog veeeel mooier dan alle verhalen en alles dubbel en dwars waard!
Voor de redelijk fitte mensen onder ons ; een trektocht naar Machu Picchu is de allergaafste manier om er te komen! We kennen allemaal de Inca-trail en dat is ook meteen het probleem: je moet 4 maanden van te voren boeken, je betaalt je helemaal scheel (minstens 300 euro) en je zult nooit alleen zijn.
Gelukkig maar dat er alternatieven zijn, met als de beste; de Salkantay Trek!! Deze 5-daagse tocht is iets zwaarder dan de Inca Trail, maar komt op nog mooiere plekken, zoals de Salkantay Pas op 4600m! Bij de Inca Trail gaat het vooral om de ruines, bij de Salkantay vooral om de natuur. En met de mooiste ruine van allemaal als toetje! Op je 5e dag ga je 's ochtends voor zonsopgang naar de ingang, zodat je de zon ziet opkomen bij de site, een ongekend magisch moment!!

Cuzco is de plek om deze trip te regelen. Er zijn echt honderden bureautjes en ik kan echt aanraden om er gewoon een paar binnen te lopen om wat te vergelijken. Ik heb uiteindelijk 200 dollar minder betaald dan anderen en had een geweldig geregelde trip, met een tegekke gids, heerlijk eten en goeie kampeerspullen!

De Salkantay Trek is dus veel rustiger en goedkoper dan de Inca Trail, je hoeft niks van te voren te boeken en qua natuur is het nog spectaculairder; wat wil je nog meer?!!

Als je nog meer wilt weten; vraag gerust!