Cusco provincie reisblogs

Cusco en de sacred valley.

BiancaRamon is er nu(tot 04 nov 2012) Gepost op 27 okt 120 reacties

Helaas voor ons geen Bolivia maar daarom wel langer de tijd in de prachtige omgeving van Cusco en de sacred valley. Die extra tijd heb je achteraf gezien wel nodig en is ook aan te raden. Cusco staat vooral bekent om de Machu Picchu die je vanuit hier kan bezoeken maar als je alleen de Machu Picchu bezoekt doe je het gebied te kort.

Om te beginnen moet je een bolletico turistico aanschaffen en die zijn er in verschillende soorten en maten. Je moet jezelf goed vooraf bedenken wat je wel en niet wil bezoeken. Maar om het makkelijk te maken kan je ook gewoon de duurste kopen. Die geeft je toegang tot alle bezienswaardigheden in Cusco en in de vallei en is tien dagen geldig. De beperkte versie is maar twee dagen geldig.

Cusco is op zichzelf al meer dan een dag waard. Heerlijk slenteren door de oude Inca straatjes, de markt bezoeken en natuurlijk de vele kerken, die er overigens allemaal verschillende openingstijden op na houden. Een dagje met een collectivo busje naar Pisac is ook een aanrader. Vanuit het dorp neem je een taxi de bergen in naar de Inca ruines en loop je over een oude incatrail in een uur of drie terug naar het dorp. Prachtige wandeling langs ruïnes en met mooie ver gezichten de bergen in. En dit allemaal met maar een handjevol andere toeristen! Eenmaal terug in het dorp is een bezoek aan de handwerk markt natuurlijk ook niet te versmaden en voor je het weet heb je een tas vol alpaca truien op de kop getikt!

De volgende dag ons weer in een collectivo taxi gehezen naar de ruïnes van Ollantaytambo. Schitterende ruïnes waar je wel een paar uurtjes zoet bent en ook het oude Inca dorpje zelf is geweldig om in rond te struinen. De dag erna opnieuw met de collectivo naar de plaatsjes Maras en Chinchero. Deze twee plaatsjes zijn makkelijk op 1 dag te combineren. Mar as heeft prachtige ronde Inca terrassen en Chinchero heeft ruïnes die wel wat tegen vallen na de ruïnes die we eerder al gezien hebben.

The best for last? Machu Picchu bezochten we met een excursie die de langste ooit bleek te zijn....24 Uur! Maar wat een belevenis! De treinreis er naar toe langs met sneeuw bedekte bergen is prachtig en dan de eerste aanblik op Machu Picchu met de ochtend nevel die er nog omheen hangt! Adembenemend! De ruïnes zelf zijn leuk om doorheen te wandelen maar het is vooral het uitzicht van bovenaf waar je stil van wordt. Je kan een wandeling doen naar de tempel van de zon. Hier vandaan heb je nog een mooier en hoger uitzicht op de ruïnes! Wij zijn vanaf de ruïnes terug gelopen naar het dorp Aquas Calientes alwaar je heerlijk je vermoeide wandel spieren kan onder dompelen in de hotsprings. Super manier om een fantastische dag af te sluiten!

En toen nog een lange, lange nacht trein en busrit terug naar Cusco. Om dit jezelf te besparen is het een optie om gewoon de nacht door te brengen in Aquas Calientes en de volgende dag de trein terug te pakkken. Hotels genoeg! Ach.....waren we maar zo wijs geweest. Na 24 uur waren we behoorlijk gesloopt!

Nu op de Amazone in!

BiancaRamon Positie 930 (160 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru
De laatste loodjes...
0 1
Gepost op 26 september
Peru Lima

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.