Cusco image

Cusco


Reviews

Cusco
Peru
Kristeldempster

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Peru Cusco
Baatjes was hier 10 Jan 2018
De eerste dag van een paar dagen Cuzco hebben we een bezoek gebracht aan Sacsayhuamán. We hebben ons met de taxi laten brengen omdat er behoorlijk geklommen moest worden om er te komen en we nog niet waren gewend aan de hoogte. Ook van Sacsayhuamán is niet duidelijk waarvoor het precies diende. Het zou een fort geweest kunnen zijn, maar het zou net zo goed een religieus bouwwerk kunnen zijn. Feit is dat het goed bewaard is gebleven en het is verbluffend om te zien hoe de stenen (sommige echt heel groot) perfect in elkaar passen. Het is een groot terrein en wij vonden het indrukwekkend om hier rond te lopen. Na een bezoek aan deze site loop je heel gemakkelijk door de leuke wijk San Blas weer terug naar het centrum van Cuzco. En mocht je niet weten hoe je Sacsayhuamán uitspreekt: het lijkt sterk op sexy woman.
Stad
 • Mooi uitzicht over Cuzco
 • Bijzondere locatie
 • Verbluffende architectuur
 • Ligt op hoogte, eerst acclimatiseren!
Review geplaatst op 2018-01-11
8
Peru Cusco
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Met de trein op weg van Cusco naar Aguas Calientes voor de tocht naar Machu Picchu (let op je stapt in op station 20 min. vanaf Cusco). Het is een prachtige tocht door de heilige vallei met riviertjes en kleine dorpjes.
Stad
 • Prachtig uitzicht
 • geen
Review geplaatst op 2017-09-24
9
Peru Cusco
Oudeschool was hier 31 Aug 2017
Cusco heeft veel te bieden, zowel binnen als buiten het centrum. Zodra je aan de hoogte bent gewend kun je lopend naar prachtige kerken, opgravingen pleinen en restaurants alles in een straal van 5 km.
Stad
 • Een stad met een rijk verleden
 • geen
Review geplaatst op 2017-09-20
7
Peru Cusco
TLouwe was hier 31 Oct 2016
In de Sacred Valley in het plaatsje Chinchero weven locals de meest prachtige sjaals en omslagdoeken van alpacawol. Met een lokale chauffeur die zeer bekend was met de omgeving rond Cuzco werden we naar het kleine bergdorpje gebracht, waar een prachtige Peruaanse (compleet met een op haar rug gebonden baby en getooid met twee zwarte vlechten) ons in een klein hutje uitlegde hoe zij de alpacawol weefde en de draden vervolgens kleurde met besjes en poeders. Onder de indruk van haar ambachten, maar des te meer van de sereniteit in het dorpje - een enkele nieuwsgierige dorpeling keek zo nu en dan geïnteresseerd door de deur - genoten we van deze bijzondere en exclusieve ervaring. Hoewel Chinchero en de Sacred Valley dagelijks door bussen toeristen worden bezocht, bracht onze lokale chauffeur ons juist naar dit afgelegen hutje, dat door reizigers maar zelden wordt bezocht.
Stad
 • Prachtige omgeving
 • Authentieke culturele bezienswaardigheden
 • Kleurrijke bevolking
 • Hoogte
Review geplaatst op 2017-06-05